ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Απόσυρση της διάταξης για τα ασφάλιστρα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτεση χαρακτηρίζει σκανδαλώδη τη διάταξη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την εξόφθαλμα αντικοινωνική της πολιτική.

Για σκανδαλώδη διάταξη στο νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει, αναφερόμενος στην τροπολογία, η οποία περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξάνουν κατά το δοκούν τα ασφάλιστρα ήδη ισχυόντων μακροχρόνιων συμβολαίων υγείας.

«Η κυβέρνηση ικανοποιεί τις απαιτήσεις μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων σε βάρος χιλιάδων πολιτών, δίνοντας τους το δικαίωμα να επιβάλλουν μονομερώς αυθαίρετες αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως αυτό στερεί ουσιαστικά από τη δημόσια διοίκηση τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις στις εταιρείες για να προστατεύσει τους ασφαλισμένους.

«Μοναδική επιλογή του ασφαλισμένου που δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξήσεις, είναι να ακυρώσει το συμβόλαιο χάνοντας την υγειονομική του κάλυψη, κι ας πλήρωνε αδιαλείπτως για αυτήν επί σειρά ετών», αναφέρει. 

«Δεν πρόκειται βεβαίως για μια τυχαία αστοχία. Μετά την αδικαιολόγητη ακύρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης προστίμου 100.000 ευρώ σε ασφαλιστική επιχείρηση για παράνομες αυξήσεις ασφαλίστρων και το δώρο της κυβέρνησης στις ιδιωτικές κλινικές, με διπλασιασμό του κόστους για τη χρήση των ιδιωτικών ΜΕΘ, η κυβέρνηση συνεχίζει την εξόφθαλμα αντικοινωνική της πολιτική. Σε ένα νομοσχέδιο μάλιστα που καταργεί κάθε προστασία της α’ κατοικίας και οδηγεί μέσω της υποχρεωτικής πτώχευσης νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον οικονομικό αφανισμό. Και όλα αυτά εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Όπως έχει σημειώσει το BD, πρόκειται για τη ρύθμιση ενός κατ’ εξοχήν «καυτού» θέματος της ασφαλιστικής αγοράς, ιδίως τα τελευταία χρόνια. Πολλές ασφαλιστικές, βλέποντας να γίνονται βαριά ζημιογόνα πολλά συμβόλαια υγείας και ιδίως όσα πρόσφεραν «πλούσιες» καλύψεις, προχωρούσαν σε αυξήσεις ασφαλίστρων οι οποίες δεν συνδέονταν με αντικειμενικούς παράγοντες που ήταν εκ προτέρων γνωστοί στους ασφαλισμένους. Κατ’ επανάληψη και σε πολλές εταιρείες, η γενική γραμματεία Εμπορίου είχε επιβάλει πρόστιμα για τέτοιες πρακτικές. Τώρα, όμως, η κυβέρνηση «ανάβει πράσινο» για τέτοιες αυξήσεις ασφαλίστρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη 20.00 στο Θησείο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να χαράξουν μαζί νέους ορίζοντες στην πολιτική σκηνή.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις 26 Ιουνίου

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την έννοια του ανεξάρτητου βουλευτή για τον ίδιο, τονίζοντας πως παραμένει πάντα ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας έμμεσα στη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος που ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην κυβέρνηση για προστασία του στόλου Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την επίθεση του Ισραηλινού Ναυτικού στη διεθνή νηοπομπή Global Sumud Flotilla ως πειρατική πράξη και ζητά να διασφαλιστεί η ασφαλής άφιξη του στόλου στη Γάζα, τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Δεν θα επιτρέψω φήμες να πλήξουν τη σοβαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσε εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντας την ανάρτησή του προσβλητική και ανυπόστατη. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ενότητα και ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, απορρίπτοντας μοναχικές πορείες.