ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Πάιατ: Στρατηγικά σημαντική η τριμερής σχέση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Με ανάρτησή στου στο twitter ο Αμερικανός πρέσβης, τονίζει πόσο σημαντική είναι η συμμαχία μεταξύ των τριών χωρών, ενώ προανήγγειλε ότι σε αυτήν θα ενταχθούν και οι ΗΠΑ.

Τη σημερινή τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ στην Αθήνα, χαιρέτισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

«Είναι θαυμάσιο να διαπιστώνω συνεχή δυναμική σε αυτήν τη στρατηγικά σημαντική τριμερή σχέση, και προσβλέπω σε έναν άλλον γύρο 3+1 συνομιλιών, με την προσθήκη των ΗΠΑ σύντομα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1321021479954337792

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επαφές με Λαριγκάκη και ομογενειακούς οργανισμούς

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε στο Υπουργείο Άμυνας τον πρόεδρο του American Hellenic Institute, μέλη AHEPA και επικεφαλής Εβραϊκο-Αμερικανικών Οργανισμών, τονίζοντας τη σημασία διαλόγου και το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.
Στρατιωτική τελετή υποδοχής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας - Κατζ στην Αθήνα: «Βαθαίνουμε» την αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

Στην Αθήνα, οι υπουργοί Άμυνας Ν. Δένδιας και Ι. Κατζ συμφώνησαν σε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας. Στο τραπέζι ασκήσεις, τεχνογνωσία, καινοτομία, anti-drone και κυβερνοασφάλεια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου- Ισραήλ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ, μίλησε για πιθανή συνάντηση με Τραμπ και σχολίασε Σαμαρά και Τσίπρα, εστιάζοντας στο μέλλον της χώρας.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ενίσχυση του ενδιαφέροντος για ασφάλεια Αν. Μεσογείου σε νέο νομοσχέδιο

Το νέο νομοσχέδιο του Κογκρέσου προβλέπει ενίσχυση της συνεργασίας 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, ΗΠΑ) και παράταση της διακοινοβουλευτικής ομάδας έως το 2027, εστιάζοντας σε θέματα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.