Φώτο: ΑΠΕ

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους πρυτάνεις τη Δευτέρα

Ο απαράδεκτος προπηλακισμός του πρύτανη, απαιτεί την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της λειτουργίας και προστασίας των Πανεπιστήμιων, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και προστασίας του Πολίτη.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, από ομάδα προσώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου που εισέβαλαν στο γραφείο του, προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα

Οι κουκουλοφόροι δράστες της επίθεσης είχαν αποτρόπαια συμπεριφορά απέναντι στον πρύτανη τον οποίο φωτογράφησαν έχοντας κρεμάσει στο λαιμό του ταμπέλα που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

petsas, koronoios, kybermitikos, ekproswpos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, δεν βοηθούν οι ημερομηνίες

«Δύσκολη εξίσωση» η εστίαση, αναμένονται οι εισηγήσεις για τα σχολεία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «διπλών βιβλίων» στην καταγραφή των δεδομένων του κορονοϊού.