ΓΔ: 787.93 1.12% Τζίρος: 27.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:28:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Indymedia

Βίαια επίθεση κουκουλοφόρων στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Οι κουκουλοφόροι εισήλθαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη όπου τον άρπαξαν από τον λαιμό και του κρέμασαν ταμπέλα. Μάστιγα οι βανδαλισμοί στα Πανεπιστήμια.

Μια επίθεση απίστευτης βιαιότητας πραγματοποιήθηκε εναντίον του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη από κουκουλοφόρους που εισέβαλλαν στο γραφείο του, το πρωί της Πέμπτης. Η χθεσινή επίθεση θεωρείται από τις βιαιότερες των τελευταίων χρόνων ενώ όπως λένε πανεπιστημιακοί

Οι κουκουλοφόροι αφού κατέστρεψαν το γραφείο της γραμματέως του εισήλθαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη, διαλύοντας τα πάντα, από κομπιούτερ μέχρι αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας για το ίδρυμα.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο πρύτανης εμφανίζεται με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και σωματικά στον Πρύτανη, αρπάζοντας τον από τον λαιμό, ενώ εκτόξευσαν ύβρεις. Φεύγοντας έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους, υπέρ των καταλήψεων δημόσιων κτιρίων.

Τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών στα ελληνικά πανεπιστήμια μετατρέπονται σε μάστιγα καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εισβάλλουν και πραγματοποιούν σημαντικές φθορές. Οι Πρυτανικές Αρχές σε όλους τους τόνους διαμηνύουν ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός του προγράμματος Brainobrain

Ο Γιώργος είναι ένα από τα 150 παιδιά, ηλικίας 6-14 χρόνων από 40 πόλεις της χώρας, που συμμετείχαν στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό. Τα παιδιά έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης ευφυΐας και δεξιοτήτων εγκεφάλου Brainobrain.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας από ΟΛΜΕ για τις εξετάσεις της «ελληνικής PISA»

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει, ότι το πρόγραμμα αυτό έχει δεχτεί σοβαρή κριτική παγκοσμίως με βασικά επιχειρήματα, μεταξύ άλλων, ότι η χρησιμοποίησή του ως ερευνητικού εργαλείου οδηγεί σε έναν ακραίο και αφόρητο ανταγωνισμό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταγματική έκρινε τη σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας το ΣτΕ

Το ΣτΕ έκρινε ότι η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας κρίνεται απαραίτητη για λόγους που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και ειδικότερα στην προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Sxoinas-Xatzidakis-EPAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στο Αιγάλεω σήμερα Μαρ. Σχοινάς και Κ. Χατζηδάκης

Η μονάδα αυτή της Δ.ΥΠ.Α., όπως και άλλες αντίστοιχες δομές μαθητείας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της στήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων.