ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Θεοχάρης: Νέα στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης

Την πρόθεσή του να καταστεί πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη η Σαντορίνη, τόνισε κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο υπ. Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε τη Σαντορίνη όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς με στόχο την από κοινού χάραξη της στρατηγικής για την «επόμενη τουριστική ημέρα της Σαντορίνης». Όπως δήλωσε ο υπουργός «επιθυμία όλων είναι να καταστεί η Σαντορίνη, η μοναδικότητα της οποίας την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, η διαφύλαξη του μοναδικού τοπίου, της παράδοσης και της παραγωγής του νησιού μέσα από συντονισμένες ενέργειες αποτελεί βασικό σκοπό αυτής της προσπάθειας». Για να επιτευχθεί ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη θα πρέπει «πρέπει όλοι, η κυβέρνηση, οι δήμοι, οι φορείς, η περιφέρεια, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, να συντονιστούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια».

Ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα, τον έπαρχο Χαράλαμπο Δαρζέντα ενώ σήμερα πραγματοποίησε συσκέψεις με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, 'Αγγελο Ρούσσο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων, Γεράσιμο Κανακάρη, και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Στη συνάντηση με τους φορείς συμμετείχαν οι κ.κ. Μανόλης Καραμολέγκος πρόεδρος των Ξενοδόχων Κυκλάδων, Λευτέρης Αναπλιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών καταλυμάτων, Κυριάκος Πρέκας, πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων, Νίκος Νομικός, πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Ευάγγελος Φύτρος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Μάρκος Καφούρος, από την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff Herz της TUI και τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου και ξεναγήθηκε στον προϊστορικό οικισμό, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο. Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού παρέστη χθες στην εκδήλωση της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο δημότη Θήρας.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: «Όπλο» τα γρήγορα τεστ αντιγόνου στην «μάχη» επανεκκίνησης του τουρισμού

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην επόμενη χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι «για το 2021, η ε κυβέρνηση δουλεύει εντατικά με το «Repositioning Greece». Ο ΕΟΤ ετοιμάζει για τη στρατηγική του 2021 νέες διαδικασίες και νέα παραγωγή με σλόγκαν και βίντεο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Το άνοιγμα του τουρισμού ήταν ένα οργανωμένο ρίσκο

Σχετικά με την στήριξη των τουριστικών περιοχών, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «ερχόμαστε με πλάνο προβολής για την επόμενη χρονιά, το οποίο θα λάβει υπόψη του ακριβώς εκείνες τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο για να τις στηρίξει πιο ουσιαστικά».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Ο ελληνικός τουρισμός θα κερδίσει το στοίχημα

Σχολιάζοντας τη δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στον τουρισμό, ο υπουργός είπε πως «δεν επικρατεί κανένα μπάχαλο στον ελληνικό τουρισμό, υπάρχει ασφάλεια και υπάρχει και άνοιγμα του τουρισμού».