ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Παγωμένος ο κόσμος της αγοράς με τα μέτρα της κυβέρνησης

Χαρακτηριστικό του ελλιπούς σχεδιασμού της κυβέρνησης είναι ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν συνοδεύεται από επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, επεσήμανε ο βουλευτής.

Σε γενικές τοποθετήσεις και σε αναδρομή του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, επιδόθηκε, σύμφωνα με τον βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, ο υπουργός Οικονομικών, αντί να επικεντρωθεί στα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους που αναγκάζονται να κλείσουν με κρατική εντολή. 

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, άγνωστο παραμένει το πότε θα χορηγηθεί η επιστρεπτέα-κατά 50%- προκαταβολή ευρώ που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα σχετικά την αύξηση του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής κατά 2 δισ., καθώς και την ένταξη των προηγούμενων φάσεων της επιστρεπτέας στην επιστροφή του 50% του συνολικού ποσού.

«Και το αναφέρω γιατί εσείς είπατε σε συνέντευξή σας ότι θα καταβληθούν τα χρήματα στις 24 Νοεμβρίου, σε μια εβδομάδα από τώρα!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης για τις καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας

Χαρακτηριστικό του ελλιπούς σχεδιασμού της κυβέρνησης, επεσήμανε ο βουλευτής, είναι ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν συνοδεύεται από επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, τουλάχιστον για 6 μήνες ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κρατήσουν τους εργαζόμενους τους για όσο διάστημα μείνουν κλειστές. 

«Η κυβέρνηση την ώρα που οι συνθήκες στην αγορά είναι ασφυκτικές και η αβεβαιότητα εντείνεται μέρα με τη μέρα, επιλέγει να μεταθέσει μόλις το 1/10 των υποχρεώσεων με κλειστές επιχειρήσεις και τους περισσότερους εργαζόμενους σε αναστολή, ενώ θα έπρεπε να τους στηρίξει με γενναία μέτρα ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μπορέσουν οι επαγγελματίες να αντικρίζουν την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αντί για αυτό τους «ευεργετεί» αναγκάζοντας τους να πληρώσουν υποχρεώσεις 4 δις ως το τέλος του χρόνου, ενώ για τους κλάδους που μένουν ανοιχτοί σε μια νεκρή αγορά και φυτοζωούν η στήριξη ανέρχεται μόλις στο 1 δις για 500.000 επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση, σε κενό ασφάλειας ο τουρισμός

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως δεν υπήρξε σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε τουριστικούς προορισμούς, στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στις μεταφορές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολιτική κατευνασμού και υποχωρήσεων προς την Τουρκία απέτυχε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Μ. Κατρίνης, χαρακτήρισε πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο, την ιστορική μνήμη και την ίδια τη Διεθνή Κοινότητα, τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου με την Αμμόχωστο.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Χωρίς καμία προστασία νοικοκυριά και πρώτη κατοικία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι η μείωση των κόκκινων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών, δεν μεταφράζεται σε αύξηση της χρηματοδότησης της οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Απαραίτηση η ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σε Συνέδριο του ΕΕΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η πανδημική κρίση ανέδειξε την ανάγκη της παραγωγικής αυτονομίας της χώρας και του μετασχηματισμού της οικονομίας».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρόσβαση στη ρευστότητα προϋπόθεση για την επιβίωση των επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Μ. Κατρίνης, «30.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 830.000 ενεργών επιχειρηματικών ΑΦΜ έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».