Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή, πιο αυστηροί έλεγχοι στη Β. Ελλάδα

Όσοι εισέρχονται στη χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test. Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στις μετακινήσεις και στους χώρους εργασίας στη βόρεια Ελλάδα.

Το κλείσιμο του συνοριακού σημείου ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής, από αύριο, στις 06.00 το πρωί, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Στα βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

«Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Πέτσας είπε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή και γι' αυτό τον λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας. 

«Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ' ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα», υπογράμμισε. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

petsas, koronoios, kybermitikos, ekproswpos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πριν τις γιορτές ανοίγει η οικονομία, οι ημερομηνίες - κλειδιά

Το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα σχολεία δεν έχει νόημα να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου και να ξανακλείσουν στις 20, εκτιμά ο Δ. Σαρηγιάννης, Καθηγητής Υγειονομικής.