Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Στ. Πέτσας: Από την επόμενη εβδομάδα ο σχεδιασμός άρσης των μέτρων

Αναφορικά με την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως αυτό έγινε εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα Υγείας και πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες.

Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ωστόσο  πως «αυτή τη στιγμή φαίνεται πως δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου».

«Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου», είπε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ1. 

Αναφορικά με την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως αυτό έγινε εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα Υγείας. «Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη», ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες.

«Θα είναι απλές κλίνες για Covid-19, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών», πρόσθεσε. διευκρινίζοντας ότι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία. Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ, σημείωσε επίσης.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει μια μορφή οικονομίας στην οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού η τηλεργασία, εκεί που μπορεί να εφαρμοστεί εφαρμόζεται και γίνονται έλεγχοι, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η χαλάρωση στους χώρους εργασίας.

«Αυτό είναι μια επανάσταση, φυσικά και θα υπάρχουν προβλήματα τις πρώτες μέρες, σιγά σιγά λύνονται», είπε σχετικά με την τηλεκπαίδευση, εξηγώντας ότι χθες συνδέθηκαν, για πρώτη φορά στην ιστορία περίπου 47.000 τάξεις α’ βάθμιας και 36.000 τάξεις για γυμνάσια και λύκεια. 

Τέλος, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως από τις 2 Οκτωβρίου και μετά η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει ότι μόνο η επιβολή κυρώσεων μπορεί να τη συνετίσει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

petsas, koronoios, kybermitikos, ekproswpos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πριν τις γιορτές ανοίγει η οικονομία, οι ημερομηνίες - κλειδιά

Το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα σχολεία δεν έχει νόημα να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου και να ξανακλείσουν στις 20, εκτιμά ο Δ. Σαρηγιάννης, Καθηγητής Υγειονομικής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή, πιο αυστηροί έλεγχοι στη Β. Ελλάδα

Όσοι εισέρχονται στη χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test. Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στις μετακινήσεις και στους χώρους εργασίας στη βόρεια Ελλάδα.