ΓΔ: 876.35 0.74% Τζίρος: 44.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Το διαδίκτυο «σέρνεται» και η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα

Οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, το αρμόδιο υπουργείο αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά με την αναβάθμιση της χωρητικότητας και της αξιοπιστίας των δικτύων, σημειώνει.

Επίκαιρη ερώτηση για την ψηφιακή υστέρηση της χώρας, η οποία εν μέσω πανδημίας υπονομεύει την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο, κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε με γενικότητες. 

Όπως σημειώνει ο κ. Κατρίνης, οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, το αρμόδιο υπουργείο αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά με την αναβάθμιση της χωρητικότητας και της αξιοπιστίας των δικτύων, με αποτέλεσμα οι πολίτες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε περιβάλλον κοινωνικής απομόνωσης να αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνές δυσλειτουργίες σε όλα τα υπάρχοντα δίκτυα.

Την ώρα που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί ότι το κόστος χρήσης δεδομένων δεδομένης και της αναξιοπιστίας των δικτύων είναι απαράδεκτα υψηλό, η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει κάνει ελάχιστα για να κινητοποιήσει τις εταιρείες ώστε να προχωρήσουν στις αναγκαίες αναβαθμίσεις τόσο στον κορμό, όσο και στο δίκτυο διανομής, τονίζει ο ίδιος. 

Είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε ο βουλευτής, ότι μόλις χτες η ΕΕΤΤ ενεργοποίησε τη διαδικασία αποζημίωσης από τους παρόχους, για τις αποκλίσεις μεταξύ των διαφημιζόμενων και των πραγματικών ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο, προσθέτοντας ότι παρότι εισέρχονται νέοι παίκτες στην αγορά, ο ανταγωνισμός δεν ενισχύεται. Αντί να ζητηθεί από την ΕΕΤΤ να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Κυβέρνηση αδιαφορεί και αρκείται στη δικαιολόγηση της πολύπλευρης ψηφιακής μας υστέρησης, σημειώνει. 

Κλείνοντας, τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση και να εξαντλήσει τις δυνατότητες για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την πάταξη εναρμονισμένων πρακτικών και να σταματήσει να μοιράζει υποσχέσεις για «ψηφιακούς παραδείσους». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ανεπαρκής ο βασικός μισθός για το κόστος ζωής στην Ελλάδα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού είναι η 5η χαμηλότερη σε όλη την ΕΕ, με την Ελλάδα να ξεπερνά μόνο τις Ουγγαρία, Λετονία, Εσθονία και Βουλγαρία.
katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση, σε κενό ασφάλειας ο τουρισμός

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως δεν υπήρξε σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε τουριστικούς προορισμούς, στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στις μεταφορές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολιτική κατευνασμού και υποχωρήσεων προς την Τουρκία απέτυχε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Μ. Κατρίνης, χαρακτήρισε πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο, την ιστορική μνήμη και την ίδια τη Διεθνή Κοινότητα, τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου με την Αμμόχωστο.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Χωρίς καμία προστασία νοικοκυριά και πρώτη κατοικία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι η μείωση των κόκκινων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών, δεν μεταφράζεται σε αύξηση της χρηματοδότησης της οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Απαραίτηση η ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σε Συνέδριο του ΕΕΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η πανδημική κρίση ανέδειξε την ανάγκη της παραγωγικής αυτονομίας της χώρας και του μετασχηματισμού της οικονομίας».