Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Το διαδίκτυο «σέρνεται» και η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα

Οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, το αρμόδιο υπουργείο αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά με την αναβάθμιση της χωρητικότητας και της αξιοπιστίας των δικτύων, σημειώνει.

Επίκαιρη ερώτηση για την ψηφιακή υστέρηση της χώρας, η οποία εν μέσω πανδημίας υπονομεύει την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο, κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε με γενικότητες. 

Όπως σημειώνει ο κ. Κατρίνης, οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, το αρμόδιο υπουργείο αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά με την αναβάθμιση της χωρητικότητας και της αξιοπιστίας των δικτύων, με αποτέλεσμα οι πολίτες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε περιβάλλον κοινωνικής απομόνωσης να αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνές δυσλειτουργίες σε όλα τα υπάρχοντα δίκτυα.

Την ώρα που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί ότι το κόστος χρήσης δεδομένων δεδομένης και της αναξιοπιστίας των δικτύων είναι απαράδεκτα υψηλό, η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει κάνει ελάχιστα για να κινητοποιήσει τις εταιρείες ώστε να προχωρήσουν στις αναγκαίες αναβαθμίσεις τόσο στον κορμό, όσο και στο δίκτυο διανομής, τονίζει ο ίδιος. 

Είναι χαρακτηριστικό, ανέφερε ο βουλευτής, ότι μόλις χτες η ΕΕΤΤ ενεργοποίησε τη διαδικασία αποζημίωσης από τους παρόχους, για τις αποκλίσεις μεταξύ των διαφημιζόμενων και των πραγματικών ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο, προσθέτοντας ότι παρότι εισέρχονται νέοι παίκτες στην αγορά, ο ανταγωνισμός δεν ενισχύεται. Αντί να ζητηθεί από την ΕΕΤΤ να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Κυβέρνηση αδιαφορεί και αρκείται στη δικαιολόγηση της πολύπλευρης ψηφιακής μας υστέρησης, σημειώνει. 

Κλείνοντας, τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση και να εξαντλήσει τις δυνατότητες για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την πάταξη εναρμονισμένων πρακτικών και να σταματήσει να μοιράζει υποσχέσεις για «ψηφιακούς παραδείσους». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Επέκταση επιστρεπτέας και κούρεμα οφειλών για τους συνεπείς

Ο 5ος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει διαθέσιμα 1,5 δισ. ευρώ για 700.000 επιχειρήσεις, ποσό που δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τη ρευστότητα στην αγορά

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής «το άνοιγμα τη αγοράς δε θα θεραπεύσει αυτόματα όλες τις πληγές του δύσκολου 2020 και της ακόμα πιο δύσκολης δεκαετίας της κρίσης».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Θα προλάβουν οι μαθητές να πάρουν την επιδότηση υπολογιστών;

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η παρατεταμένη κρίση, η ανεργία και η καθήλωση των εισοδημάτων διεύρυνε το εγχώριο «ψηφιακό χάσμα» και δημιούργησε επιπλέον εμπόδια στην εκπαίδευση των μαθητών.