Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή της «ρευστότητας για λίγους»

«Τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του δεν τους απασχολεί ότι λιγότερες από 20.000 επιχειρήσεις θα μοιραστούν πάνω από 7 δις ευρώ μέσω των ‘’εργαλείων ρευστότητας’’», τονίζει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Επίθεση στην  κυβέρνηση εξαπολύει ο βουλευτής του  Κινήματος Αλλαγής, Μ. Κατρίνης, τονίζοντας ότι  με εκπρόθεσμη τροπολογία, μόλις χθες, προχώρησε στη σύσταση του Παρατηρητηρίου Ρευστότητας το οποίο ο κ. Γεωργιάδης είχε εξαγγείλει στις 20 Μαϊου!

Όπως αναφέρει προχωρά σε αυτήν την κίνηση  ενώ έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των προγραμμάτων ρευστότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ-Ταμείο Εγγυοδοσίας) και έχουν οριστικοποιηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις της δεύτερης φάσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη «για να μην υπάρχει μάλιστα η παραμικρή αμφιβολία για το διακοσμητικό ρόλο του Παρατηρητηρίου, στο οποίο θα προεδρεύει ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζεται ότι ‘’δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Παρατηρητηρίου η αξιολόγηση και ο έλεγχος των γενικών και ειδικών όρων των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων’’, όπως ρητά αναφέρεται στην παρ.4 της σχετικής τροπολογίας!

Η κυβέρνηση νομοθετεί το ρόλο της ως παρατηρητή στη ρευστότητα που δίνεται μέσω των τραπεζών με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο.

Γιατί, δυστυχώς, τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του δεν τους απασχολεί ότι λιγότερες από 20.000 επιχειρήσεις θα μοιραστούν πάνω από 7 δις ευρώ μέσω των ‘’εργαλείων ρευστότητας’’, την ίδια στιγμή που περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις συνωστίζονται για να λάβουν 2 δις από την επιστρεπτέα προκαταβολή του Νοεμβρίου».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Θα προλάβουν οι μαθητές να πάρουν την επιδότηση υπολογιστών;

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η παρατεταμένη κρίση, η ανεργία και η καθήλωση των εισοδημάτων διεύρυνε το εγχώριο «ψηφιακό χάσμα» και δημιούργησε επιπλέον εμπόδια στην εκπαίδευση των μαθητών.