ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή της «ρευστότητας για λίγους»

«Τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του δεν τους απασχολεί ότι λιγότερες από 20.000 επιχειρήσεις θα μοιραστούν πάνω από 7 δις ευρώ μέσω των ‘’εργαλείων ρευστότητας’’», τονίζει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Επίθεση στην  κυβέρνηση εξαπολύει ο βουλευτής του  Κινήματος Αλλαγής, Μ. Κατρίνης, τονίζοντας ότι  με εκπρόθεσμη τροπολογία, μόλις χθες, προχώρησε στη σύσταση του Παρατηρητηρίου Ρευστότητας το οποίο ο κ. Γεωργιάδης είχε εξαγγείλει στις 20 Μαϊου!

Όπως αναφέρει προχωρά σε αυτήν την κίνηση  ενώ έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των προγραμμάτων ρευστότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ-Ταμείο Εγγυοδοσίας) και έχουν οριστικοποιηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις της δεύτερης φάσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη «για να μην υπάρχει μάλιστα η παραμικρή αμφιβολία για το διακοσμητικό ρόλο του Παρατηρητηρίου, στο οποίο θα προεδρεύει ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζεται ότι ‘’δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Παρατηρητηρίου η αξιολόγηση και ο έλεγχος των γενικών και ειδικών όρων των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων’’, όπως ρητά αναφέρεται στην παρ.4 της σχετικής τροπολογίας!

Η κυβέρνηση νομοθετεί το ρόλο της ως παρατηρητή στη ρευστότητα που δίνεται μέσω των τραπεζών με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο.

Γιατί, δυστυχώς, τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του δεν τους απασχολεί ότι λιγότερες από 20.000 επιχειρήσεις θα μοιραστούν πάνω από 7 δις ευρώ μέσω των ‘’εργαλείων ρευστότητας’’, την ίδια στιγμή που περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις συνωστίζονται για να λάβουν 2 δις από την επιστρεπτέα προκαταβολή του Νοεμβρίου».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Μηδενική ανοχή στη φασιστική βία και τον εκφοβισμό

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και πως απαιτείται μηδενική ανοχή στον φασισμό, καταδικάζοντας τη φασιστική επίθεση σε 32χρονο στην Ελευσίνα. Διαβεβαίωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στον φασισμό.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αγνοεί τα κοινωνικά προβλήματα, υπάρχει λύση με εμάς

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό και σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τα κοινωνικά προβλήματα, όπως η μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Ευάγγελος Αποστολάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευ. Αποστολάκης στη ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνάντηση με Ν. Ανδρουλάκη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έπειτα από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος τον καλωσόρισε, αναγνωρίζοντας το ήθος και την πορεία του.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Μόνο η κυβέρνηση δεν βλέπει πρόβλημα με τον Άδ. Γεωργιάδη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι μόνο για την κυβέρνηση δεν προβληματίζει η εικόνα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραδέχεται ελλιπείς ελέγχους σε ιδιωτικές δομές υγείας και προβάλλει ως επιτυχία την αποκάλυψη παρανομιών μέσω της εφαρμογής MedWatch.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά για νέα αλλαγή, χωρίς εξαρτήσεις

Από το Ηράκλειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη νέας πολιτικής αλλαγής και αναφέρθηκε στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το αυξημένο κόστος ζωής.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σδούκου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ψήφο στην Ε. Ακρίτα: «Ακροδεξιοί ή ψεύτες;»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αντιφάσεις στη στάση του σχετικά με την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις για τα κριτήριά του.