Φώτο: ΑΠΕ

Διαψεύδει τη μείωση στο αφορολόγητο ο Βεσυρόπουλος

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία έκανε αναφορά σε μείωση του αφορολογήτου.

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία έκανε λόγο για μείωση του αφορολογήτου έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Με δήλωσή του, ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι το αφορολόγητο όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά, αντιθέτως, αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου:

«Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το άσπρο μαύρο δεν έχει καμία τύχη. Δεν πείθει κανέναν. Το «αφορολόγητο» δεν πρόκειται να μειωθεί.

Αντίθετα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, όπως ήταν η προεκλογική μας δέσμευση.

Δέσμευσή μας ήταν επίσης η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με μία δέσμη μέτρων, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ένα από τα μέτρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι η αύξηση του ποσοστού των δαπανών που πρέπει να πληρώνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, χωρίς να δημιουργούνται στρεβλώσεις στην οικονομία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρά μέτρα για το ξέπλυμα με τα ψηφιακά νομίσματα

Περιορίζεται η ανωνυμία που περιβάλλει τα ψηφιακά νομίσματα με την εγγραφή των παρόχων σε ειδικό μητρώο, ενώ θεσπίζεται περιορισμός ποσού στις συναλλαγές με προπληρωμένες κάρτες, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Σκυλακάκης: Στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 η έξοδος από την κρίση

Η ανάκαμψη μπορεί και θα είναι δυναμική, οι ενδείξεις υπάρχουν, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, σημειώνοντας πως οι δημόσιες δαπάνες ξεπέρασαν φέτος τα 70 δισ. ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΙΚ προς Αχτσιόγλου: Ας διαβάσει την ανακοίνωση των μέτρων

«Ελπίζουμε τα λάθη της, αυτή τη φορά, να οφείλονται σε βιασύνη, και όχι, και πάλι, σε άγνοια», τονίζει χαρακτηριστικά το ΥΠΟΙΚ. Η τομεάρχης Οικονομικών κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητικό αυτοθαυμασμό και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής.