ΓΔ: 786.63 1.53% Τζίρος: 20.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
a' katoikia-spitia-athina
Φώτο: pixabay

Χ. Πόπελερ: Στον δρόμο της ανάκαμψης η Ελλάδα

H νέα πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, Χερμίνε Πόπελερ θέλησε να συγχαρεί όλους τους Έλληνες διότι όπως είπε «πέτυχαν την αντιστροφή της τάσης και η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης».

Σε ομιλία της κατά τη διάρκεια δεξίωσης που έγινε χτες το βράδυ στο «Κέντρο Γαία- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή» με αφορμή την εθνική επέτειο της Αυστριακής Ανεξαρτησίας και Ουδετερότητας, η νέα πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα Χερμίνε Πόπελερ θέλησε να συγχαρεί όλους τους Έλληνες διότι όπως είπε «πέτυχαν την αντιστροφή της τάσης και η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης». 

«Τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξαν για την Ελλάδα πολύ δύσκολα. Με πάρα πολύ σκληρά μέτρα, τα οποία βίωσαν όλοι οι πολίτες, κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η δημοσιονομική και οικονομική κατάρρευση. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους Έλληνες διότι πέτυχαν την αντιστροφή της τάσης και η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Τα καλά οικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία του τρέχοντος έτους είναι ευχάριστα, θα πρέπει όμως τα μέτρα να είναι στοχευμένα βιώσιμα» υπογράμμισε η κ. Πόπελερ.

«Η αναγγελθείσα ψηφιακή "επίθεση" μπορεί να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στη μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα κράτος το οποίο να λειτουργεί καλύτερα. Οι εξελίξεις σε διμερές εμπορικό επίπεδο είναι πολύ ευχάριστες και για τις δύο πλευρές και προοιωνίζεται ισχυρότερη παρουσία της αυστριακής οικονομίας στην Ελλάδα. Πολύ ευχάριστες είναι και οι εξελίξεις στον τουριστικό τομέα. Πάνω από μισό εκατομμύριο Αυστριακοί, οι οποίοι ξέρουν να εκτιμούν τα υπέροχα τοπία και την φιλοξενία σας, επισκέφτηκαν φέτος την Ελλάδα και η τάση είναι αυξητική», ανέφερε η νέα πρέσβης.

Η κ. Πόπελερ τόνισε επίσης ότι «η Αυστρία τάσσεται σαφώς υπέρ της προοπτικής ένταξης [σ.σ.: στην ΕΕ] των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και ελπίζει ότι η απόφαση αυτή θα ληφθεί το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό-προσφυγικό είπε πως «είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια. Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής αποτελούν αφορμή για ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως στην Ελλάδα. Πρέπει να καταβάλλουμε περισσότερες προσπάθειες για να διατηρήσουμε το εργαλείο του πολιτικού ασύλου και να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις για το θέμα αυτό».

Η αυστριακή πρέσβης υπογράμμισε επίσης ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο το δυναμικό της ενιαίας αγοράς των 500 εκατομμυρίων και θα μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε την θέση της Ευρώπης μόνον εάν από κοινού το αξιοποιήσουμε σε διεθνές οικονομικό επίπεδο. Ακόμα και αν η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί για όλες τις χώρες της Ε.Ε. έναν ηράκλειο άθλο μπορεί να αποτελέσει μια καλή κινητήρια δύναμη για οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Τέλος, αναφερόμενη στον πολιτισμό είπε: «η Αυστρία και η Ελλάδα είναι δυο χώρες οι οποίες διαθέτουν ένα μεγάλο πολιτιστικό πλεόνασμα. Ο πολιτισμός για μας στην Αυστρία είναι ένα σημαντικό εργαλείο εξωτερικής πολιτικής για την βελτίωση των σχέσεων και του διαλόγου μεταξύ των πολιτών και των εθνών. Επιθυμούμε να διευρύνουμε τις ήδη πλούσιες πολιτιστικές μας ανταλλαγές και θα επιδιώξουμε να βρούμε περαιτέρω δυνατότητες για τέτοιου είδους συνεργασίες μεταξύ μας».

Στην δεξίωση παρέστησαν μεταξύ άλλων από ελληνικής πλευράς ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, πρέσβεις της Ε.Ε και άλλων χωρών, όπως επίσης στρατιωτικοί ακόλουθοι και εκπρόσωποι της οικονομίας και του πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Μεσόγειο και μεταναστευτικό στην ατζέντα των συζητήσεων Μητσοτάκη - Νεχάμερ

Ο υπ. Εσωτερικών της Αυστρίας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους υπουργούς Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατ. Σακελλαροπούλου: Να παραμερίσουμε το «εγώ» για να μείνει όρθια η πατρίδα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει την χώρα μας με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας και καλεί να μην μας κυριεύσει ο φόβος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνεργασία με την Τουρκία με όρους δικαιοσύνης και όχι εκβιασμού

Τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς συνάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη Βιέννη, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κατάστασης στα σύνορα.