ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
petsas, koronoios, kybermitikos, ekproswpos
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Πέτσας: Δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα, προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε επίσης για τα 2,5 δισ. ευρώ του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τονίζοντας πως είναι μία σημαντική ευκαιρία για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας πως «σημασία έχει να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δοθεί για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης. Όπως είπε, από τις συζητήσεις που είχε με δημάρχους, εισέπραξε κλίμα συναίνεσης στην κατάργηση της απλής αναλογικής και στη θέσπιση ενός ορίου για την εκλογή συνδυασμού στους ΟΤΑ. Εκτίμησε ότι θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη στις διαβουλεύσεις με ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, μεταξύ 3% και 5%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε επίσης για τα 2,5 δισ. ευρώ του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τονίζοντας πως είναι μία σημαντική ευκαιρία για την τοπική αυτοδιοίκηση να υλοποιήσει έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό, ανέφερε πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, από τις αρχές Μαρτίου κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα εμβολιάζουν τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, παραπέμποντας σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα.

«Περιμένω πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση των διαθέσιμων δόσεων εμβολίων», συμπλήρωσε. Προανήγγειλε επίσης διευκολύνσεις για τους κατοίκους των μικρών νησιών, με αποστολές μονάδων του ΕΟΔΥ που θα κάνουν τους εμβολιασμούς εκεί.

Ερωτηθείς για τη μείωση ΕΝΦΙΑ και δημοτικών τελών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε πως έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους, εκτίμησε πως θα είναι το 2022.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Θα υπάρξει βελτίωση μέχρι το Πάσχα λόγω των εμβολιασμών 

Ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι η άμυνα μας απέναντι στον ιό είναι το εμβόλιο ενώ επεσήμανε ότι η εξέλιξη των δεδομένων είναι δυναμική αν τα δεδομένα επιβάλουν θα ανοίγουμε ή θα κλείνουμε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Αορίστου χρόνου η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους

Ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης τόνισε σχετικά με ενδεχόμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τους κινδύνους μετάδοσης της κάθε επαγγελματικής ομάδας.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το lobbying σε πολιτικούς

Το νομοσχέδιο εισάγει ως βασική αρχή τη γενική απαγόρευση αποδοχής δώρων, και δημιουργείται το ηλεκτρονικό Μητρώο Διαφάνειας για να εγγραφούν οι «εκπρόσωποι συμφερόντων» που θέλουν να επηρεάσουν κρατικούς φορείς.