ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Παπαθανάσης: Να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, όχι άμεσα η εστίαση

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με άρθρο του στην Καθημερινή, είπε ότι με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος για να ανοίξει ο Χειμερινός Τουρισμός, όμως η κριτική που δέχθηκε ήταν έντονη.

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open TV ωστόσο έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και επανέλαβε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει. «Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή». 

Σε ότι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν». 

«Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο: «Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι α΄ και β΄ διαλογής» και ενημέρωσε σχετικά για τη δημοσίευση, με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως εξηγεί, τις περασμένες ημέρες, με δική του πρωτοβουλία, ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος για το εάν πρέπει και υπό ποιες προϋποθέσεις, να ανοίξει ο Χειμερινός Τουρισμός, όμως η κριτική που δέχθηκε, όπως σημειώνει, ήταν έντονη. Οπότε ο υπουργός εξηγεί ότι ζήτησε «από την εφημερίδα να δημοσιεύσει την άποψη του υπουργείου για αυτό το θέμα αλλά και συνολικά» και προσθέτει: «Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό το θέμα και εάν θα έπρεπε ή όχι να σκεφθούμε και αυτόν τον κλάδο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσκληση Παπαθανάση για ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων έως 5 εκατ. με ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε η πρόσκληση για ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων μέσω του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», με ανώτατο προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ ανά πρόταση και έμφαση σε ενεργοβόρα, ιστορικής αξίας κτίρια.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 5,5 εκατ. στο Κορωπί μέσω ΕΣΠΑ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-2027 η β' φάση αντιπλημμυρικών έργων στο ρέμα Ξερέα Κρωπίας, με δημόσια δαπάνη 5,5 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έργο εκβολής στη θάλασσα με πόντιση ογκόλιθων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταμείο Ανάκαμψης: Κατατέθηκε το τελικό αίτημα πληρωμής

Η ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» τονίστηκε από κυβερνητικά στελέχη ως καθοριστική για την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και τις μεταρρυθμίσεις, με πλήρη απορρόφηση πόρων και ουσιαστικό όφελος για τους πολίτες.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Η κριτική χωρά στη Δημοκρατία, όχι η βία και ο εκφοβισμός

Ο Νίκος Παπαθανάσης καταδικάζει την επίθεση με μπογιές στο γραφείο του στο Μαρούσι, τονίζοντας πως στη Δημοκρατία έχουν θέση η διαφωνία και η κριτική, όχι όμως ο εκφοβισμός και οι καταστροφές.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

3,5 εκατ. ευρώ για βιοκλιματική αναβάθμιση του οδικού δικτύου Μεγαλόπολης

Εντάχθηκε έργο 3,5 εκατ. ευρώ για βιοκλιματική αναβάθμιση οδικού δικτύου Μεγαλόπολης στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης, με εργασίες πεζοδρομίων, οδοστρώματος, φωτισμού και πρασίνου, με στόχο τη βελτίωση ζωής κατοίκων.
papathanasis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Moody’s και Scope αναγνωρίζουν τις αντοχές της οικονομίας

Ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε πως οι ανακοινώσεις Moody’s και Scope υπογραμμίζουν την ανθεκτικότητα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας.