ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα κινείται προς την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Ο υπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Economist αναφέρθηκε στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και τα πάνω από 440 έργα που περιλαμβάνει και θα υλοποιηθούν τα επόμενα 4 χρόνια, τονίζοντας πως σε πολλά η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει σημαντικό ρόλο.

Η πανδημία λειτούργησε ως ψηφιακός επιταχυντής τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο διαδικτυακό Συνέδριο του Economist με τίτλο «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην αυγή του 2021: ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης».

Σε συζήτηση με τον John Andrews, consultant editor του Economist, ο υπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα κλείνει τις εκκρεμότητές της με την 3η Βιομηχανική Επανάσταση ενώ ταυτόχρονα κινείται με ταχύτητα για την 4η. «Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να απελευθερώσουμε το δυναμικό της χώρας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται», επεσήμανε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και τα περισσότερα από 440 έργα που περιλαμβάνει και θα υλοποιηθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τονίζοντας πως σε πολλά από αυτά η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει σημαντικό ρόλο. «Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί διαλειτουργικότητα των δεδομένων ώστε να υπάρξει επιτυχής υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα νέα έργα», τόνισε. Για τη μετάβαση στα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επεσήμανε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει εμπιστοσύνη προς τα ψηφιακά συστήματα. «Είναι δύσκολο να χτίσει κανείς εμπιστοσύνη αλλά εύκολο να τη χάσει» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη για την Ελλάδα να προχωρήσουμε με ταχύτητα.

Σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες όπου κάποιες πλατφόρμες δεν ήταν λειτουργικές από την πρώτη ημέρα τους, όλες οι υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του gov.gr λειτουργούν από την πρώτη ημέρα χωρίς προβλήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός υπογράμμισε πως η Εσθονία δεν είναι ο προορισμός αλλά η πυξίδα του πώς θέλουμε να εξελιχθεί η χώρα. «Η Ελλάδα θέλει να γίνει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού της, έχουμε το ταλέντο έχουμε τη δυναμική και έχουμε τη στρατηγική για να το πράξουμε», τόνισε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Πιερρακάκης: Προτεραιότητα στα self test θα έχουν οι μαθητές

Ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι βάσει της πορείας των εμβολιασμών έχει αρχίσει να «χτίζεται» το «τείχος ανοσίας», και στις αρχές Μαΐου οι πολίτες άνω των 60 θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Πιερρακάκης: Τα δίκτυα 5G θα αλλάξουν την καθημερινότητα

Το επίκεντρο της τεχνολογικής προόδου – όχι μόνο για το 2021, αλλά για τα επόμενα χρόνια – είναι τα δίκτυα πέμπτης γενιάς, επισημαίνει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.