ΓΔ: 868.33 -0.81% Τζίρος: 23.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:32:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Μ. Βορίδης

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επανέλθουν τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως όσο περιορίζεται η πανδημία τόσο θα ανοίγει και η οικονομία.

Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης που σημειώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματική λήξη της κυβερνητικής θητείας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ακόμα μπροστά της πολύ δουλειά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην RealNews, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως «υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αόκνως». Για την πανδημία του κορονοϊού δηλώνει ευθέως ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για επαναφορά των περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων και προσθέτει πως «θέλουμε ανοιχτή την οικονομία, αλλά πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όσο περιορίζεται η πανδημία, τόσο θα ανοίγει η οικονομία. Όσο διαδίδεται η νόσος, τόσο θα περιορίζεται η οικονομία».

Ερωτηθείς για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, ο κ. Βορίδης τονίζει ότι το πρόβλημα το έχει η γειτονική χώρα. Όπως εξηγεί, «η Τουρκία δεν έχει προσχωρήσει σε συνθήκες που ρυθμίζουν τα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Το Δικαστήριο θα απαιτήσει, πριν επιληφθεί, να υπάρχει συμφωνία για τη νομική βάση, στην οποία θα υπαγάγουν τα μέρη τη διαφορά τους. Χωρίς συμφωνία ως προς το σαφές αντικείμενο της προς επίλυση διαφοράς και ως προς τη νομική βάση δεν υπάρχει Χάγη».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο αρμόδιος υπουργός σχολίασε πως «τελειώνουμε με το καταστροφικό, για τους δημότες, για τους πολίτες, εκλογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε ότι «η αυτοδιοίκηση πανηγυρίζει, η Αριστερά τα έβαψε μαύρα. Αυτό προσδιορίζει και την προβληματική σχέση Αριστεράς και Αυτοδιοίκησης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το ν/σ για τα ζώα συντροφιάς - Πέτσας: Κάναμε ένα βήμα μπροστά

Με το νομοσχέδιο, συνέχισε, η κυβέρνηση αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και της προστασίας των αδέσποτων.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το ΥΠΕΣ 1,5 εκατ. ευρώ σε 17 πυρόπληκτους δήμους και 5 περιφέρειες

Η έκτακτη χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού» και προορίζεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Αορίστου χρόνου η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους

Ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης τόνισε σχετικά με ενδεχόμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας πως οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τους κινδύνους μετάδοσης της κάθε επαγγελματικής ομάδας.