ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kybernisi-nea dimokratia-ypourgiko symboulio
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Φαίνεται στον ορίζοντα η νίκη κατά της πανδημίας

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως παρά τις απώλειες ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας παρέμεινε όρθιος και τόνισε πως η Ελλάδα αμύνθηκε με επιτυχία απέναντι στις δυσκολίες.

Μετά από ένα χρόνο που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201, με την πανδημία να προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 6.439 συμπολιτών μας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πως ο πόλεμος συνεχίζεται όμως «στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη. Και θα έλθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη απ' τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας».

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί. Ο πρώτος χρόνος του κορονοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην Ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας» προσθέτει.

Επίσης ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι με το βλέμμα στο χθες θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα αμύνθηκε με επιτυχία στα πολλά και δύσκολα που την πολιόρκησαν. «Ζυγίζοντας το σήμερα θα συμπεραίναμε πως παρά τις απώλειες ο οικονομικός και κοινωνικός της ιστός έμεινε όρθιος. Δυναμικός και οπλισμένος με πυκνές εμπειρίες» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπληρώνει «ενώ ατενίζοντας το αύριο θα μπορούσαμε να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού να προχωρεί και την προοπτική της ανάκαμψης να διαγράφεται πλέον σαφέστερα από ποτέ».

Ο πρωθυπουργός κάνοντας τον απολογισμό του για τον ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μία περιπέτεια, η οποία ενώ ακόμη διαρκεί έχει ήδη προσφέρει πολύτιμα διδάγματα. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβερνητική πολιτική δύσκολα περιγράφεται στις γραμμές ενός άρθρου. Όπως δύσκολα περιγράφονται κι όσα κατακτήθηκαν μέσα στην κρίση. Από την ψηφιακή ανάπτυξη την τηλε-εργασία και την τηλε-εκπαίδευση μέχρι αξίες άυλες αλλά καθοριστικές. Με πρώτη ανάμεσά τους την αίσθηση του πολίτη ότι η πολιτεία βρίσκεται δίπλα του. Παρά την πίεση το περίφημο «πού είναι το κράτος» αυτή τη φορά δεν ακούστηκε. Γιατί το κράτος ήταν και παραμένει παρόν» σημειώνει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κύριος στόχος να κρατηθεί «όρθιο» το Σύστημα Υγείας 

Σε μία έφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι υπήρξε χαλάρωση στην εφαρμογή του δεύτερου lockdown, ενώ υποστήριξε ότι ο τουρισμός δεν επιβάρυνε την πορεία της πανδημίας.