ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Paylopoylos
ΑΠΕ

Απάνθρωπη η Τουρκία προς τους πρόσφυγες υποστηρίζει ο Παυλόπουλος

Να καταδικασθεί η προκλητική επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία και η απάνθρωπη συμπεριφορά της προς τους πρόσφυγες υπογράμμισε ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.

Να καταδικασθεί η προκλητική επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία, η απάνθρωπη συμπεριφορά της προς τους πρόσφυγες και ο αυθαίρετος τρόπος, με τον οποίο συμπεριφέρεται στο πεδίο οριοθέτησης της ΑΟΖ, υπογράμμισε ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. 'Αχμεντ Αμπούλ Γκέιτ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση των σχέσεων του Αραβικού Συνδέσμου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως μάλιστα κατά την τρέχουσα συγκυρία, με κύριο στόχο η συνεργασία αυτή να συνεισφέρει ουσιωδώς στην εμπέδωση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή μας.

Μιλώντας για ασφάλεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «έχουμε χρέος να καταδικάσουμε, απεριφράστως, την συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή αυτή, η οποία προσβάλλει ευθέως την Διεθνή Νομιμότητα, τόσο λόγω της προκλητικής επέμβασής της στην Συρία και της απάνθρωπης συμπεριφοράς της προς τους πρόσφυγες όσο και λόγω του εντελώς αυθαίρετου τρόπου, με τον οποίο συμπεριφέρεται στο πεδίο οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, κατά προφανή παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας -ήτοι της Συνθήκης του Montego Bay του 1982- που, όπως είναι γνωστό, είναι και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου κ. 'Αχμεντ Αμπούλ Γκέιτ υπογράμμισε ότι η σχέση της Ελλάδας με τον Αραβικό Σύνδεσμο είναι πάρα πολύ δυνατή και σημείωσε ότι αυτή η σχέση μπορεί να συμβάλει στη διευκόλυνση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου.

Χαιρέτισε, επίσης, την στάση της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό, λέγοντας πως διευκολύνει πάρα πολύ το έργο τους και πρόσθεσε ότι αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς τις άλλες χώρες της περιοχής.

Αναφερόμενος στον Αραβικό κόσμο, υπογράμμισε ότι σήμερα διέρχεται μια πολύ μεγάλη κρίση, ίσως την πιο μεγάλη κρίση των τελευταίων εκατοντάδων χρόνων. Όπως εξήγησε, η κρίση αυτή οφείλεται τόσο σε εσωτερικά θέματα, όσο και σε εξωτερικές επεμβάσεις άλλων χωρών.

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτές οι εξωτερικές επεμβάσεις δυστυχώς συνέβαλαν στο να γίνει πιο πολύπλοκη η κατάσταση εντός του Αραβικού χώρου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αρκετοί γείτονες, στην περιοχή μας, λειτουργούν εις βάρος των εθνικών μας θεμάτων και τάχθηκε υπέρ του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Όπως διευκρίνισε «Υπάρχει ο ΟΗΕ, υπάρχει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρέπει όλοι αυτοί να παρέμβουν για να σταματήσουν όλα αυτά τα εκκρεμή ζητήματα».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε με την βοήθεια της Ελλάδας, που λειτουργεί με αρχές, να βελτιωθεί η κατάσταση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δε θα περάσει

Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρίνισε, ότι πρέπει να γνωρίζει, πως ο αγώνας της Ελλάδας αφορά και δικά της ζωτικά θέματα, ιδίως ως προς το έδαφος, τα σύνορα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη της.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εδάφη και την ΑΟΖ μας

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, στο περιθώριο της επίσκεψης του Αλ. Βούτσιτς στην Αθήνα, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο ακέραιο τα σύνορα και την ΑΟΖ της.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Δεν θα ανεχτούμε παραβιάσεις στη κυπριακή ΑΟΖ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δε θα ανεχτεί από μέρους της Τουρκίας παραβιάσεις τής κυπριακής ΑΟΖ.
Paylopoylos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» στην αυθαιρεσία της Τουρκίας στη Μ. Ανατολή λέει ο Πρ. Παυλόπουλος

«Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στης Θεσσαλονίκη.