ΓΔ: 894.49 -1.28% Τζίρος: 70.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal

Μ. Κατρίνης: Ημίμετρα από την κυβέρνηση μετά την αποτυχία του lockdown

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ «η πολυδιαφημισμένη κάλυψη παγίων δαπανών δεν αποτελεί μέτρο πραγματικής ρευστότητας αλλά μέτρο συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών».

Κριτική στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ασκεί ο ο υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης. 

Όπως τονίζει «ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εσπευσμένα 6 ‘’νέα’’ μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις , αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι το εμπόριο ελπίδας στο οποίο έχουν αποδυθεί οι υπουργοί του δεν περνάει στον κόσμο που έχει ήδη σχηματίσει την αντίληψη ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα».

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι, έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση αποδέχτηκε την πρότασή του Κινήματος Αλλαγής να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, με το ζητούμενο να παραμένει το που κατευθύνονται τελικά οι πόροι από τα προγράμματα ρευστότητας, αφού το μεγάλο ποσοστό έχει καταλήξει στις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η πολυδιαφημισμένη κάλυψη παγίων δαπανών δεν αποτελεί μέτρο πραγματικής ρευστότητας αλλά μέτρο συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών. Το κράτος θα βγάλει χρήματα από τη μία τσέπη για να τα δώσει στην άλλη’», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης

Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα κόπωσης των πολιτών, με την καθολική αίσθηση αποτυχίας του lockdown  και άγνωστο το πότε θα ανοίξει η αγορά, η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση μόνο για τις οφειλές της πανδημίας που αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών (περίπου 1,5 δισ. ευρώ σε σύνολο 145 δισ. ευρώ).

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αποτυχία του lockdown, ο κ.Κατρίνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει καμία αξιολόγηση για τα μέτρα που πήρε, που και γιατί απέτυχαν. «Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα κόπωσης, απογοήτευσης και δυσπιστίας στον Ελληνικό λαό από τα  λάθη της κυβέρνησης, από την αίσθηση ότι τα μέτρα που έχει επιβάλλει εδώ και 4 μήνες, απέτυχαν.Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα δεν απαντούν στα δύο βασικά αιτήματα του κόσμου της αγοράς: την ανάγκη άμεσης ρευστότητας και τις μακροχρόνιες ρυθμίσεις του συνόλου των οφειλών επιχειρήσεων και πολιτών» τόνισε ο κ. Κατρίνης

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: «Βούλιαξε» σε λίγους πόντους χιόνι η κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό χιλιάδες νοικοκυριά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έκλεισε χωρίς σχέδιο και υπό καθεστώς πανικού την εθνική οδό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Τέλος τα επικοινωνιακά παιχνίδια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε τον κίνδυνο να μοιραστούν οι επιχορηγήσεις για πάγιες δαπάνες σε μεγάλες επιχειρήσεις, αφού τα 400-500 εκατ. και η αύξηση του ορίου επιχορήγησης στα 10 εκατ. δεν αφήνουν περιθώρια στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.