ΓΔ: 2098.47 -1.48% Τζίρος: 178.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:19:40
Έφη Αχτσιόγλου βήμα Βουλής
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Αχτσιόγλου: Οι πολίτες είναι άναυδοι με τους χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενώ κάνει έκκληση για κοινωνική ειρήνη, είναι η ίδια που κάνει τα πάντα για να προκαλέσει αντιδράσεις.

«Την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας έλεγε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή και έχουμε 3.500 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι σε λίγο θα ανοίξει η αγορά» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΈφη Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΪ. «Την αγορά που έκλεισαν με πολύ λιγότερα κρούσματα και διασωληνωμένους. Οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από αυτή τη διαχείριση, θα πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει ποια είναι η λογική της κυβέρνησης και αν τελικά υπάρχει κάποιο σχέδιο» πρόσθεσε.  

«Η κυβέρνηση δεν επικεντρώνει εκεί που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα: νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, μαζικοί εργασιακοί χώροι. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται αλλού», πρόσθεσε. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κάνει έκκληση  για κοινωνική ειρήνη, είναι η ίδια όμως που κάνει τα πάντα για να προκαλεί αντιδράσεις. Όταν 24.000 μαθητές θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων αυτονοήτως θα παραχθεί αντίδραση, είναι λογικό και κατανοητό. Πρέπει να βάλει μία παύση σε αυτού του τύπου τα νομοθετήματα, 
αν θέλει να υπάρξει αυτή τη στιγμή μία συνεννόηση για τα κρίσιμα. Να μην εισηγείται σε μία Βουλή που υπολειτουργεί, με αυστηρούς κανόνες συμμετοχής, νομοσχέδια τα οποία προκαλούν σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις». 

Σημείωσε, τέλος, ότι «όταν υπάρχει ξυλοδαρμός ενός γείτονά τους είναι αναμενόμενο οι πολίτες να αντιδράσουν και να υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η πηγή του προβλήματος δεν είναι στους πολίτες που αντιδρούν, αλλά σε αυτούς οι οποίοι προκαλούν την αντίδραση. Η πηγή του προβλήματος είναι η πολιτική που υποκινεί αυτές τις αντιδράσεις». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Αρβανίτη για θανατική ποινή και διακρίσεις στο Ισραήλ

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Κώστας Αρβανίτης για τον νέο ισραηλινό νόμο που επιβάλλει θανατική ποινή, χαρακτηρίζοντάς τον ως μέσο φυλετικής διάκρισης κατά Παλαιστινίων, ζητώντας εξηγήσεις για τη χρηματοδότηση της ΕΕ προς το Ισραήλ.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με ενωτική προοδευτική πρόταση, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας για συνεργασία αριστερών δυνάμεων χωρίς όρους και επικρίνοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη κάθοδο ως λάθος.
Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακρίβεια και κερδοσκοπία «έφαγαν» την αύξηση κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων, καθώς η ακρίβεια και η κερδοσκοπία μειώνουν την αγοραστική δύναμη. Τα 770 ευρώ δεν αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Άκαρπη η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτήρισε «αναιμική» την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητώντας μείωση φόρων, αυστηρό έλεγχο της αγοράς και επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.