ΓΔ: 878.41 0.19% Τζίρος: 8.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:10:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal

Μ. Κατρίνης: Στην 98η θέση η Ελλάδα όσον αφορά την ταχύτητα δικτύου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η ταχύτητα σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη από αυτή του Κιργιστάν, της Αλβανίας και του Μπαγκλαντές.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει, όπως κάνει σχεδόν παντού, μια εικονική πραγματικότητα για τις ψηφιακές υπηρεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 98η θέση ανάμεσα σε 101 χώρες όσον αφορά την ταχύτητα σταθερών ευρυζωνικών δικτύων

Ειδικότερα, ο κ. Κατρίνης ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας παραμένουν οι ανισότητες και το ψηφιακό χάσμα. Οι ανεπαρκείς ευρυζωνικές συνδέσεις, οι χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης, το υψηλό κόστος των ενσύρματων και ασύρματων συνδρομών, και οι ξεπερασμένες ψηφιακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, είναι η πραγματικότητα που δεν θέλει να βλέπει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι, σύμφωνα με τον έγκυρο ιστότοπο Speedtest.net, η Ελλάδα κατατάσσεται 98η ανάμεσα σε 101 χώρες όσον αφορά στην ταχύτητα σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων (30,94 Mbit/s), κάτω από το Κιργιστάν, την Αλβανία και το Μπαγκλαντές και πολλές άλλες χώρες.

Όπως δήλωσε ο κ.Κατρίνης, οι ανισότητες και το ψηφιακό χάσμα αποτυπώνονται ανάγλυφα στο χώρο της Παιδείας. Εκεί, όπου ακόμα περιμένουν κάποιες οικογένειες να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιδότηση των 200 ευρώ σε κάθε μαθητή για την αγορά φορητού υπολογιστή, που είναι απαραίτητος πλέον για την τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον, τα δύο ερωτήματα που έθεσε προς την κυβέρνηση ο Μιχάλης Κατρίνης είναι τα ακόλουθα:

  • Πότε θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα επιδότησης για αγορά φορητών υπολογιστών από μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, αφού υπάρχει ορατός κίνδυνος οι μαθητές να προμηθευτούν τα tablet αφού τελειώσει η σχολική χρονιά και η τηλεκπαίδευση
  • Ποιος είναι ο σχεδιασμός για να  αυξηθούν οι ανεπαρκείς ταχύτητες σύνδεσης σε πολλές περιοχές και να συγκλίνει το κόστος των συνδρομών με τις πολύ χαμηλότερες τιμές που ισχύουν στις άλλες χώρες της ΕΕ.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ημίμετρα από την κυβέρνηση μετά την αποτυχία του lockdown

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ «η πολυδιαφημισμένη κάλυψη παγίων δαπανών δεν αποτελεί μέτρο πραγματικής ρευστότητας αλλά μέτρο συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών».
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: «Βούλιαξε» σε λίγους πόντους χιόνι η κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό χιλιάδες νοικοκυριά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έκλεισε χωρίς σχέδιο και υπό καθεστώς πανικού την εθνική οδό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Τέλος τα επικοινωνιακά παιχνίδια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε τον κίνδυνο να μοιραστούν οι επιχορηγήσεις για πάγιες δαπάνες σε μεγάλες επιχειρήσεις, αφού τα 400-500 εκατ. και η αύξηση του ορίου επιχορήγησης στα 10 εκατ. δεν αφήνουν περιθώρια στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.