ΓΔ: 905.72 0.41% Τζίρος: 13.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:39:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στην κατάταξη του Bloomberg για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Ελλάδα έπεσε 20 θέσεις».

« Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι η κυβέρνηση πέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας με τα δήθεν ‘’έξυπνα’’ μέτρα που παίρνει από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα», επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Κοινοβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κατρίνης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το αποτυχημένο και ψευδεπίγραφο lockdown που απέτυχε παταγωδώς, για την απουσία σχεδιασμού στους εμβολιασμούς αλλά και τις ελλείψεις στις δομές δημόσιας υγείας.

«Οι πολίτες κουράστηκαν αφού βλέπουν ότι και τα περιοριστικά μέτρα δεν αποδίδουν, δεν πιστεύουν πλέον τίποτα είναι δύσπιστοι και αντιδρούν γιατί βλέπουν ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει. Η κυβέρνηση ποτέ δεν μίλησε ειλικρινά, δεν εξήγησε στους πολίτες γιατί πήρε αυτά τα μέτρα, με ποια δεδομένα τα πήρε και ποιος τελικά είναι ο απολογισμός. Αποδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος υποκαθιστά τα πάντα: κάνει τον επιδημιολόγο, τον υπουργό Υγείας, αποφασίζει και εκτιμά τα πάντα. Η χώρα έχει μόνο ένα θεσμό: το επιτελικό κράτος, τον απόλυτο ορισμό του αποτυχημένου κράτους στη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι:

  • Στην κατάταξη του Bloomberg για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Ελλάδα έπεσε 20 θέσεις
  • Στη διενέργεια τεστ η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις  με την Κύπρο να πραγματοποιεί 12 φορές περισσότερα τεστ από τη χώρα μας  και την Αυστρία 9 φορές
  • Στον ημερήσιο αριθμό θανάτων από covid-19 η Ελλάδα είναι σταθερά στην 1η θέση, 20% σχεδόν πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ. Κατρίνης υπενθύμισε  ότι ο  Πρωθυπουργός στις 12 Ιανουαρίου είχε πει  ότι τέλη Μαρτίου θα έχουν γίνει 4 εκατομμύρια και πλέον εμβολιασμοί, κάτι που δεν έγινε. «Με ποια στοιχεία το έλεγε; Είναι δυνατόν να διαψεύδεται με τόσο ηχηρό τρόπο ένας πρωθυπουργός, τη στιγμή που η χώρα μας είναι στο 30% κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. σε αριθμό ημερήσιων δόσεων ανά 100 άτομα;», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής που ζήτησε να αναληφθεί πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ από την προμήθεια ως την παραγωγή των εμβολίων.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fofi Gennimata, KINAL, Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τις επιλογές της «δίνεται η δυνατότητα σε γνωστά κερδοσκοπικά funds, έναντι πινακίου φακής, να πάρουν τoν έλεγχο της Τράπεζαs και να διαχειριστούν ενεργητικό 60 δισ. ευρώ».
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Kατρίνης: Παράταση προθεσμίας για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο

Ο κ. Κατρίνης σημειώνει ότι η δημοσίευση των δύο προσκλήσεων έγινε σε μια περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας, γεγονός που είχε αρνητικές συνέπειες στην έγκαιρη προετοιμασία των αιτήσεων υποβολής.