ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Απορρίπτει το σκεπτικό Τσίπρα ο Τασούλας σε επιστολή του

Δε δέχεται το σκεπτικό που είχε εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για την εξαίρεση των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απάντησε με επίσημη επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis. Οπως αναφέρει ο κ.Τασούλας η ολομέλεια αποφάσισε για την συγκρότηση της επιτροπής και όχι για τη σύνθεση της, απορρίπτοντας έτσι το σκεπτικό που διατυπώθηκε στην επιστολή του κ. Τσίπρα, ότι παραβιάστηκε δηλαδή η απόφαση της ολομέλειας από την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής να εξαιρεθούν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος.

«Επομένως δεν μου είναι κατανοητό κατά τί παραβιάσθηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της Επιτροπής περί εξαίρεσης δύο μελών της» γράφει ο κ. Τασούλας και συνεχίζει αφήνοντας να εννοηθεί οτι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας και μη σύννομης λειτουργίας της επιτροπής σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τα δύο μέλη μετά την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου. «Μάλιστα η απόφαση της Ολομέλειας για 26μελή συγκρότηση δεν ετηρήθη εκ των πραγμάτων χωρίς αυτό να υπονομεύει το κύρος της Επιτροπής, γιατί η Κοινοβουλευτική ομάδα του Μερα25 επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί» λέει χαρακτηριστικά. 

Καλεί επίσης τον Αλέξη Τσίπρα να μην επιτρέψει στον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Τζανακόπούλο να δράσουν εκτός της απόφασης κάνοντας «ακτιβισμούς» όπως πρόσφατα χαρακτήρισε τις δηλώσεις των βουλευτών του ΣυΡιζΑ ότι έτσι κι αλλιώς την Τρίτη θα παραβρεθούν στην προανακριτική. «Με καλείτε τέλος βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού της Βουλής να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα.Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με την συμπαράσταση όλων μας με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στην δική σας συμβολή».

Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Τσίπρας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έκανε λόγο για «παράνομη κίνηση που διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη, καθότι παραβιάζει προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής» και «νομολογιακό προηγούμενο, δυνάμει του οποίου η εκάστοτε πλειοψηφία θα μπορούσε να καταστρατηγεί τα δικαιώματα της μειοψηφίας και του προέδρου κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας» και τον κάλεσε να λειτουργήσει «ως Πρόεδρος όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά όλης της Εθνικής Αντιπροσωπείας», και να μεριμνήσει «για την άμεση αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Novartis: Δεν γίνεται στις ΗΠΑ να είναι σκάνδαλο και στην Ελλάδα σκευωρία

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis. «Η προανακριτική - παρωδία ωστόσο που έστησαν μήπως και πείσουν τους πολίτες για αυτό, κατέληξε σε φιάσκο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας για την εξαίρεση Πολλάκη - Τζανακόπουλου

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει την απόφαση εξαίρεσης Πολάκη και Τζανακόπουλου «παράνομη» και τον κάλεσε να διαφυλάξει και τα δικαιώματα της μειοψηφίας.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η υπουργός Πολιτισμού, κα Μενδώνη είναι απόλυτα επιτυχημένη στο έργο της, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ότι πρέπει να απομακρυνθεί.