ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Παπαθανάσης: Θα υπάρξει ιδιαίτερη στήριξη στους κλάδους που επλήγησαν

Για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους μετά το Πάσχα και ιδιαίτερη στήριξη στους κλάδους που έχουν πληγεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες έκανε λόγο ο κ. Παπαθανάσης.

«Οι κλάδοι που έχουν πληγεί θα τύχουν ιδιαίτερης στήριξης. Δε θα σταματήσει η κυβέρνηση να στηρίζει την οικονομία. Δεν θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις ούτε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σήμερα στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο» χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το πώς ή πότε θα έρθει η στήριξη αυτή. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εστίασης είπε ότι «έκλεισε απότομα. Είναι περίπου μισό χρόνο κλειστή. Εντός του κλάδου της εστίασης έχουμε επιχειρήσεις που στο ένα άκρο μπορεί να έχουν 200-300% αύξηση των πωλήσεων και στο άλλο άκρο να έχουν μείωση 60-70% των πωλήσεων. Κι εκεί θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τη έχει συμβεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει νωρίτερα την εστίαση, με δεδομένη την εικόνα συνωστισμού που καταγράφεται σε πάρκα, πλατείες και παραλίες όλης της χώρας ο κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε στις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών και υπενθύμισε ότι ο κλάδος θα ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους μετά το Πάσχα. 

«Υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός κόσμου που κινείται σε πλατείες και παραλίες. Αυτό το λαμβάνει υπόψη του το μοντέλο των επιδημιολόγων. Δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό γίνονται συνεχώς συνεδριάσεις. Έχουν ένα πολύ σύνθετο μοντέλο. Βάζουν την κάθε κινητικότητα μέσα. Και κάθε εβδομάδα, εκεί που χωρά ένα άνοιγμα της οικονομίας, προστίθεται το άνοιγμα. Οι επιδημιολόγοι έχουν στο πρόγραμμά τους το άνοιγμα της εστίασης. Μετά το Πάσχα σε ανοιχτούς χώρους θα ανοίξει η εστίαση. Δεν υπάρχει υπουργός και κυβέρνηση που να θέλουν κλειστές οικονομικές δραστηριότητες. Όλα έχουν σχέση με τα κρούσματα, με τις ΜΕΘ» τόνισε.

«Δεν είχαμε απώλεια θέσεων εργασίας το 2020. Σαφώς έπαιξε ρόλο η αναστολή. Στο λιανικό εμπόριο είχαμε αύξηση των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τα προγράμματα για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης αναφερόμενος στο ζήτημα της απασχόλησης.

Τέλος, σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων, εξήγησε, ότι πλέον, οι νέοι επιχειρηματίες θα δηλώνουν την έναρξη της επιχείρησής του σε ιστότοπο και θα ξεκινά η λειτουργία της επιχείρησης αμέσως.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ολοκληρώθηκε η μελέτη οργάνωσης εστιατορίων, με τις προβλεπόμενες αποστάσεις

Ο υπουργός δήλωσε ότι «τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης άρσης των μέτρων κι ανάλογα με τις εισηγήσεις ειδικών θα δούμε αν θα πάει πιο γρήγορα το επόμενο στάδιο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την Πίτσος προκαλούν αγανάκτηση

«Με άκρως προκλητικό τρόπο ο Υπουργός προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα, ως μη γενόμενη» σημειώνεται σε ανακοίνωση.