ΓΔ: 2069.6 0.80% Τζίρος: 201.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταύρος Καλαφάτης ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Καλαφάτης: Στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό τείχος ανοσίας

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη μετάθεση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι οι καταστηματάρχες της πόλης ξέρουν πολύ καλά πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει ούτε αγορά ούτε οικονομία.

«Δίνουμε τις τελευταίες μάχες σε έναν πόλεμο που ήδη κερδήθηκε από την επιστήμη και στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε ένα σημαντικό τείχος ανοσίας» επισημαίνει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη μετάθεση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι οι καταστηματάρχες της πόλης ξέρουν πολύ καλά πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει ούτε αγορά ούτε οικονομία. Παράλληλα, αναφέρει ότι μίλησε με εκπροσώπους των καταστηματαρχών και με τον πρωθυπουργό και προσθέτει ότι ήταν δεδομένη η απόφασή του για τη λήψη μέτρων στήριξης σε όλες τις επιχειρήσεις που θα έμεναν κλειστές, έστω και για λίγο, τον Απρίλιο.

Στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δίνει «ψίχουλα», απαντά λέγοντας: «Προφανώς 38 δισ. ευρώ -24 δισ. το 2020 και άλλα 14 δισ. τους πρώτους μήνες του 2021- δεν είναι “ψίχουλα”, αλλά ένα τεράστιο ποσό που όμοιό του ουδέποτε υπήρξε. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αναμασά όσα έλεγε στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, δεν δείχνει παρά μόνο τον λαϊκισμό και τη μιζέρια της πολιτικής του». Παράλληλα σημειώνει, ότι οι απόπειρες του ΣΥΡΙΖΑ να υποκινήσουν αντισυστημικές συμπεριφορές, να πατήσουν στην κούραση του κόσμου και να διχάσουν, δεν πλήττουν την κυβέρνηση αλλά υπονομεύουν την πορεία της χώρας.

Αναφορικά με τα έργα και τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης υπενθυμίζει ότι: «Αυτή η κυβέρνηση έβαλε τις βάσεις για μια σειρά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα, τις δυνατότητες, τις προοπτικές της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Ό,τι είπαμε γίνεται, χωρίς λοξοδρομήσεις και χωρίς καθυστερήσεις. Η αρχή έγινε και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…οι Μακεδόνες βλέπουμε τώρα ότι χρόνια αιτήματά μας γίνονται πράξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναυλία ενότητας παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Με μήνυμα ειρήνης και πολιτιστικής σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η συναυλία «Μαζί, από τα Βαλκάνια για την Οικουμένη» παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο πλαίσιο του Β’ Διεθνούς Συνεδρίου του περιοδικού «Θεολογία».
Λοβέρδος, Γκιουλέκας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος–Γκιουλέκας: Στο επίκεντρο της συνάντησης οι Έλληνες του εξωτερικού

Εργασιακή συνάντηση είχαν οι υφ. Εξωτερικών Γ. Λοβέρδος και Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας. Στο επίκεντρο οι Ενώσεις Μακεδόνων και Θρακών του εξωτερικού και η στήριξη της Ομογένειας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επείγει ο ψηφιακός γραμματισμός των νέων, τονίστηκε σε διημερίδα του CommuniTIES

Σε χαιρετισμό του στην εναρκτήρια εκδήλωση, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε «επιτακτική αναγκαιότητα» τον ψηφιακό γραμματισμό.