ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δώρο της κυβέρνησης στους τραπεζίτες

Νέα επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, κατηγορώντας την πως έχει ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες για τα θαλασσοδάνειά τους μέσα στην κρίση.

«Μετά από τόση λάσπη της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή έγκριτων νομικών και ακαδημαϊκών για την εμβληματική μεταρρύθμιση στον Ποινικό Κώδικα, επιτέλους μπορούν όλοι να καταλάβουν τι είναι αυτό που πραγματικά είχε ενοχλήσει τη Ν.Δ. και το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης χθες χαρακτήρισε "ιδεοληψίες"», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν υπέκυψε ποτέ στις πιέσεις να κάνει δώρο στους τραπεζίτες και να ξεπλύνει όλες τις υποθέσεις διαφθοράς.

Η Ν.Δ., με το νομοσχέδιο που κατέθεσε, εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο στα στελέχη των τραπεζών για υποθέσεις απιστίας. Με λίγα λόγια, καταργεί την αυτεπάγγελτη δίωξη και ο εκάστοτε τραπεζίτης θα μπορεί να διωχθεί ποινικά μόνο εάν ο ίδιος κάνει μήνυση στον... εαυτό του!

Δεν φτάνει που ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει πόσες φορές έχει ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες για τα θαλασσοδάνειά τους μέσα στην κρίση, τώρα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης να ξεπλύνει όλες τις υποθέσεις των τραπεζιτών, αφού, αν αυτό το νομοθετικό έκτρωμα τεθεί σε ισχύ, έστω και για μία ημέρα, ακυρώνονται όλες οι ποινικές διώξεις σε τραπεζίτες. Όπως αυτές για τα θαλασσοδάνεια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, στα Μέσα Ενημέρωσης και, φυσικά, και στον Κήρυκα Χανίων του κ. Μητσοτάκη.

Περιμένουμε μια απάντηση: τη διάταξη αυτή την εισηγήθηκε η Νομοπαρασκευαστική ή τη "φύτεψε" ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες; Καλούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να νομοθετήσει αυτό το έκτρωμα. Οφείλει να το αποσύρει άμεσα», καταλήγει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ τρώει από τα έτοιμα, σαρώνει το κράτος ως λάφυρο

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καρπωθεί τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία και παράλληλα, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ στα εργασιακά, «ανοίγοντας το δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων».
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας φροντίσει να μάθει ο κ. Μητσοτάκης την κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε»

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών,» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατηγορίες κατά Παπασταύρου για παραποίηση δηλώσεων Φάμελλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Παπασταύρου για παραπλανητική χρήση παλαιών συμφωνιών σχετικά με το οικόπεδο 2 στο Ιόνιο, καταγγέλλοντας μείωση του δημόσιου ποσοστού και αδιαφάνεια στις κυβερνητικές επιλογές.
Κώστας Αρβανίτης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης: Η κυβέρνηση παραπλανά για καθυστερήσεις στις αγροτικές πληρωμές

Ο Κώστας Αρβανίτης καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει το χάος στους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η Κομισιόν ξεκαθαρίζει πως η ευθύνη για τις αγροτικές πληρωμές ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα.