ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τρόπους στήριξης της επιχειρηματικότητας στα νησιά ψάχνει το υπ. Ναυτιλίας

Το υπουργείο Ναυτιλίας κάλεσε τα νησιώτικα επιμελητήρια της χώρας σε διάλογο, προκειμένου να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα νησιά. Συνάντηση σήμερα του Γ. Πλακιωτάκη και του ΕΟΑΕΝ.

Κάλεσμα στους εκπροσώπους των νησιωτικών επιμελητηρίων να συμμετέχουν ενεργά σε ένα διάλογο που ξεκινά από μηδενική βάση, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά, απευθύνει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη και τον συντονισμό της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των νησιωτικών επιμελητηρίων της χώρας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η διαμόρφωση στοχευμένων και αποτελεσματικών χρηματοδοτικών εργαλείων που θα απαντούν στις ανάγκες του νησιώτη επιχειρηματία, ενώ η κυρία Καλογήρου αναφέρθηκε εκτενώς στο πολιτικό σκέλος της απόφασης του υπουργείου Ναυτιλίας να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέου προγράμματος ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο.

Επίσης, κάλεσε τους εκπροσώπους των νησιωτικών επιμελητηρίων να συμμετέχουν ενεργά σε ένα διάλογο που ξεκινά από μηδενική βάση με έναν μόνο στόχο, την καταγραφή των πραγματικών αναγκών των νησιών μας που θα πρέπει να καλύψει το εν λόγω πρόγραμμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία του σχεδιασμού των υποδομών και των θαλάσσιων μεταφορών αλλά και ο Επιμελητηριακός Ομίλων Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), ο οποίος αποτελεί και το θεσμικό εκπρόσωπο και συνομιλητή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σχετική τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πλακιωτάκης: Αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτήρισε το έργο αναβάθμισης του λιμένα που θα υλοποιηθεί στη Χερσόνησο «σταθμό» αναφέροντας πως έχουν διασφαλιστεί 175 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στη χώρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Να εμβολιαστούν λιμενικοί και υπάλληλοι υπ. Ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε πως «ο εμβολιασμός, ειδικότερα όσων έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών, αποτελεί ταυτοχρόνως κοινωνική ευθύνη και εθνική προτεραιότητα».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ασφάλειας στις παραλίες της χώρας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε πως μέχρι σήμερα, «έχουμε πετύχει ένα εξαιρετικό ποσοστό κάλυψης, που φτάνει το 75% των 536 υπόχρεων παραλιών, ενώ για πρώτη φορά έχουμε πλήρη έλεγχο όλων των παραλιών».