ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis, Sinodos, Korifis
Alexandros Michailidis / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ενδυναμώνει τον εργαζόμενο

Για μία νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη στον εργαζομένο μίλησε προσερχόμενος στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Την εκτίμηση πως όσο επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και υποχωρεί η πανδημία τόσο περισσότερο θα επικεντρώνεται η ΕΕ στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο. Για τη νέα εργατική νομοθεσία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως με το νομοσχέδιο θα δίνεται δύναμη στον εργαζόμενο να επιλέξει μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε τι συνεπάγεται αυτό για την χώρα μας: «Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε υπογραμμίζοντας τις ευεργετικές ρυθμίσεις του επικειμένου νομοθετημάτος κάνοντας λόγο για «δύναμη να επιλέξει ο ίδιος ο εργαζόμενος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δίνει την δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος της κυβέρνησης οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι ίσες ευκαιρίες βρίσκονται στον πυρήνα μιας δίκαιης κοινωνίας και αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση να έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.
kybernisi-nea dimokratia-ypourgiko symboulio
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανάκαμψη με περισσότερες δουλειές και λιγότερες ανισότητες

Η ανάκαμψη μετά την πανδημία θα πρέπει να θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος μας η διαφύλαξη θέσεων εργασίας και εισοδημάτων

«Πρώτο μας μέλημα να απορροφήσουμε τους κραδασμούς μέχρι να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εργαζόμενους διάφορων κλάδων.