ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Από εδώ και πέρα αρχίζει για όλους η ώρα της αλήθειας 

To Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα και αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει το δεύτερο σενάριο που σίγουρα υπάρχει, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Κατρίνης.

Την εκτίμηση ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής , αποτυπώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τις επιθυμίες της σε εκτιμήσεις αφού υποτιμά κρίσιμα δεδομένα ,έχει υπεραισιόδοξες προβλέψεις και κρύβει το plan b που σίγουρα υπάρχει, κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Τόνισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα 2,8% το 2024 και 3,7% το 2025 είναι πολύ υψηλά για τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βάζει υψηλότερους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων από αυτά που είχαν επιβληθεί στη χώρα με το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε πλεονάσματα 2,2% για την περίοδο μετά το 2023. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ.Κατρίνης τόνισε: «Αν δεν επιτευχθούν οι υπεραισιόδοξοι στόχοι για την ανάπτυξη, για την αύξηση των επενδύσεων κατά 30% μόνο το 2022, πως θα πιάσετε τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 2,8% το 2024 και 3,7% το 2025;  Μπορείτε να δεσμευτείτε  ότι δεν θα επιβάλλεται νέες φορολογικές επιβαρύνσεις; Στις  προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου υπάρχει αύξηση των 12,5 δις σωρευτικά μέχρι το 2025. Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης πως θα ισοσκελίσετε την απώλεια των στόχων για τα φορολογικά έσοδα;» Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν συμμετέχει στη συζήτηση που έχει ανοίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μια χώρα με δημόσιο χρέος που αγγίζει το 210% του ΑΕΠ και η εφαρμογή των κανόνων θα είναι εξαιρετικά επώδυνη για την ελληνική οικονομία και κυρίως για τους Έλληνες πολίτες. «Το γεγονός ότι η Γερμανία δεν θέλει να ανοίξει η σχετική συζήτηση, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φοβάται να αναφερθεί στην ανάγκη αλλαγής των κανόνων αυτών.’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, και σίγουρα είναι πολύ μακριά από τις ωραιοποιημένες και υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις που περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο, από τη στιγμή που: 

  • η ελληνική οικονομία , πριν ακόμα ξεκινήσει η πανδημία, είχε μπει σε ύφεση, όπως επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 
  • η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. 
  • οι οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται και σε λίγο καιρό θα εκτοξευθούν αφού θα πρέπει οι πολίτες να καταβάλουν υποχρεώσεις που είχαν ανασταλεί και τις τρέχουσες οφειλές. Η  πανδημία πάγωσε εξελίξεις, σκέπασε με ένα πέπλο την πραγματικότητα, πάγωσε και τον πολιτικό χρόνο. Από εδώ και πέρα όμως αρχίζει για όλους η ώρα της αλήθειας. Ο  κ. Μητσοτάκης έχει βάλει, σκοπίμως , όλες τις επιλογές στο τραπέζι. Στο  σχεδιασμό του , είναι οι πρόωρες εκλογές. Ότι και αν λέει, όσες διαβεβαιώσεις και αν δίνει.»
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή επικράτηση Ν. Ανδρουλάκη, στη δεύτερη θέση ο Γ. Παπανδρέου

Στο 69% των εκλογικών τμημάτων ο Ν. Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος με 37,45%, δεύτερος ο Γ. Παπανδρέου με 27,7%, και ακολουθούν Α. Λοβερδος με 25,5%, Χ. Κατρανίδης με 3,3%, Π. Χρηστιδης με 3,23% και Π. Γερουλάνος με 2,7%.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχυρό προβάδισμα Ν. Ανδρουλάκη, μάχη Παπανδρέου - Λοβέρδου για τη δεύτερη θέση

Στο 60% των εκλογικών τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 39,04%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,25%, τρίτος ο Α. Λοβέρδος με 24,83%, και έπονται οι Χ. Καστανίδης με 3,72%, Π. Χρηστίδης με 3,34% και Π. Γερουλάνος με 2,57%.
Κίνημα Αλλαγής, ΚΙΝΑΛ, Business Daily
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου, ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004. Έως τις 19:00 η ψηφορορία.