ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει και ρίχνει ευθύνες στους πολίτες

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση απαίτησε την κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα στοιχεία της νέας μετάλλαξης», υποστήριξε ο κ. Κατρίνης.

«Μέχρι πότε θα θεωρεί η κυβέρνηση ότι οι σοβαρές αστοχίες της στη διαχείριση της πανδημίας καλύπτονται από την μιντιακή υπεροπλία που διαθέτει;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή. Ο βουλευτής έκανε λόγο για σοβαρές αστοχίες της κυβέρνησης στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και για υπονόμευση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού.

«Η εμβολιαστική προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι ζητούν αξιοπιστία και πειθώ από την κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο, αφού υπονόμευσε και υπονομεύει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα εμβόλια και απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και κατηγόρησε υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για σύγχυση την οποία προκαλούν στους πολίτες, «με τις βιαστικές και αντιφατικές δηλώσεις τους, πολλές φορές προσπαθώντας να υποκαταστήσουν τους λοιμωξιολόγους».

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης, είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, είναι η αποκάλυψη του κ. Σύψα, ο οποίος είπε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν συναινέσει στην κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση απαίτησε την κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα στοιχεία της νέας μετάλλαξης» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος επισήμανε: «Η κυβέρνηση είχε το χρόνο για να βάλει κανόνες για τους εμβολιασμούς σε κρίσιμους και καθοριστικούς τομείς και χώρους δουλειάς, όπως για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία, στην εστίαση, στα μέσα μεταφοράς, στους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία. Δεν το έκανε και τώρα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα αυτονόητα. Είχε το χρόνο για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους τουριστικούς προορισμούς. Δεν το έκανε και τώρα τρέχει υπό το κράτος του πανικού, διαπιστώνοντας τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού σε αυτές τις περιοχές. Φταίνε οι πολίτες για αυτό ή η κυβέρνηση;».

 Ακόμα και τώρα, όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, δεν υπάρχουν η προετοιμασία και οι υποδομές στα νησιά, να διενεργούνται rapid test και μοριακά τεστ που είναι απαραίτητα για την αναχώρηση των τουριστών.

«Καθημερινά, πλέον, θα αποκαλύπτεται η αλήθεια και η πραγματικότητα και όλοι θα αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδίαζε και συνεχίσει να αυτοσχεδιάζει, ενώ επιρρίπτει στους πολίτες τις ευθύνες για τα λάθη της. Μια κυβέρνηση που αντί να επιδιώξει να έχει σύμμαχο τον πολίτη σε αυτή την προσπάθεια, με συνεχείς παλινωδίες και παραλείψεις κατάφερε να τον γεμίσει με αμφιβολίες και να τροφοδοτήσει όλα τα επιχειρήματα των αρνητών και των συνωμοσιολόγων», είπε ο κ. Κατρίνης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της για την πανδημία

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για την καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων, τα οποία δεν αποδίδουν αλλά και το κλίμα φόβου, αβεβαιότητας και διχασμού της κοινωνίας, συνέπεια των κυβερνητικών χειρισμών και αντιφάσεων.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Κατρίνης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για τις μικρές επιχειρήσεις

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα άκρως πνιγηρό οικονομικό περιβάλλον, που μαθηματικά οδηγεί σε νέα ‘’λουκέτα’’, όπως ακριβώς αντικατοπτρίζεται και στην έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. 
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ανεπαρκείς στη διαχείριση της πανδημίας και στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε τόσο σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών, όσο και στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, παρότι είχε την υποστήριξη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.