ΓΔ: 2618.84 0.75% Τζίρος: 45.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:28:36
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Παρακαταθήκη για την Ελλάδα ο τρόπος που διαχειριστήκαμε την πανδημία

Όπως αναφέρει πετύχαμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και το άρτια οργανωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σε επίπεδα πολύ ανώτερα από ό,τι επέτυχαν ισχυρότερες από την Ελλάδα χώρες.

Η πανδημία απέδειξε ότι πολιτική δεν είναι η επικοινωνία και οι μεγαλοστομίες, αλλά η εγγύηση και η διασφάλιση της ζωής των πολιτών, αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

«Πιστοποιήθηκε περίτρανα ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στη δυσκολότερη συνθήκη. Η ανοδική πορεία της χώρας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, σε πείσμα των καιρών. Συνεχίζουμε ενώνοντας δυνάμεις. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε» γράφει ο Β. Κικίλιας και αναφέρεται στα πεπραγμένα του τομέα του.

Όπως αναφέρει «πετύχαμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και το άρτια οργανωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σε επίπεδα πολύ ανώτερα από ό,τι επέτυχαν ισχυρότερες από την Ελλάδα χώρες. Έτσι, η κυβέρνηση είχε την ευχέρεια ευρύτερων κινήσεων και πρωτοβουλιών, που επέτρεψαν στην πατρίδα μας να προοδεύει όταν ο υπόλοιπος πλανήτης οπισθοδρομεί».

Αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη των δύο χρόνων, επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως «θα περίμενε κανείς, μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η απόδοση της κυβέρνησης να υπολείπεται των προσδοκιών των πολιτών που την υπερψήφισαν το 2019. Μέσα στην απόλυτη καταιγίδα, καταφέραμε όχι μόνο να μην βυθιστούμε -πράγμα που δεν πέτυχε η μεγάλη πλειονότητα των χωρών του πλανήτη - αλλά να κάνουμε την Ελλάδα χώρα-πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας, σε όλα τα επίπεδα. Αντέξαμε και αντέχουμε οικονομικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, αντέξαμε και αντέχουμε ως κράτος, γιατί η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας έγινε το μεγάλο πλεονέκτημα της Πατρίδας μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η δουλειά μας και όχι τα νέα κόμματα θα κρίνουν τις εκλογές

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις της ΝΔ πρέπει να συνεχιστούν για το καλό της κοινωνίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη σχέση με τους πολίτες και δίνει έμφαση στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και την πρώτη κάλπη.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστηρή αντίδραση Αυστραλίας σε κλείσιμο έρευνας Ισραήλ για θανάτους WCK

Η ΥΠΕΞ Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ εξέφρασε αγανάκτηση για το κλείσιμο της έρευνας από το Ισραήλ σχετικά με τον θάνατο της Ζόμι Φράνκομ και ζήτησε άμεση ενημέρωση από τον Ισραηλινό πρέσβη, ενώ μελετά τα επόμενα βήματα.
Κουνούπι του Νείλου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα από Δυτικό Νείλο στη Βόρεια Μακεδονία

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στη Βόρεια Μακεδονία, με 35 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 4 θανάτους κυρίως στα Σκόπια. Οι αρχές ενισχύουν μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης κουνουπιών λόγω της επιδημίας.
Κουνούπι στο δέρμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Μία από τις πιο δύσκολες χρονιές, τι συμβουλεύει ο ΕΟΔΥ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει φέτος μεγάλη επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με αυξημένα κρούσματα, κυρίως στην Αττική. Ο ΕΟΔΥ δεν διαπιστώνει αλλαγή στη συμπεριφορά ή μεταδοτικότητα του ιού σε σχέση με προηγούμενα έτη.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έκκληση για επαγρύπνηση σε θάλασσα και ακτοπλοΐα λόγω ανέμων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας κάλεσε σε αυξημένη προσοχή λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, ζητώντας από εταιρείες και επιβάτες συνεχή ενημέρωση για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στο Κονγκό: Ο ΠΟΥ στοχεύει ανατροπή της έξαρσης σε 3 μήνες

Ο ΠΟΥ εκφράζει αισιοδοξία ότι η εξάπλωση του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό μπορεί να αναστραφεί μέσα σε τρεις μήνες, παρά τα 4.449 κρούσματα και τις δυσκολίες λόγω ενόπλων συγκρούσεων και δυσπιστίας του πληθυσμού.