ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Αλκ. Στεφανής: Προτεραιότητα η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας δήλωσε πως η ελληνική αμυντική βιομηχανία, προβάλλοντας την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της, προωθεί τα προϊόντα της σε ένα ευρύ κοινό.

Το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, η οποία αποτελεί και κύρια προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Για τη διατήρηση της ανωτερότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) για την Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NATO Support and Procurement Agency - NSPA), στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης 'Αμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021.

«Υπό αυτό το πρίσμα», συνέχισε, «ο στόχος της DEFEA είναι διττός. Πρώτον, να επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον χάρτη των διεθνών αμυντικών εκθέσεων και, δεύτερον, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ενίσχυση και ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής παραγωγής. Αιχμή του δόρατος για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η παρουσίαση των πλέον σύγχρονων χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών οπλικών συστημάτων». «Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, ο αδιαμφισβήτητος στρατηγικός πυλώνας για την εθνική ασφάλεια της χώρας, έχει την ευκαιρία να πρωτοπορήσει με νέες προσεγγίσεις, για τη δημιουργία ενός ευρύτερου οικοσυστήματος. Για να πραγματοποιήσει αυτές τις αλλαγές και τελικά να ηγηθεί του ανταγωνισμού, η ελληνική αμυντική βιομηχανία, προβάλλοντας την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της, προωθεί τα προϊόντα της σε ένα ευρύ κοινό. Ένα κοινό που συνίσταται στις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου» επισήμανε ο Αλκ. Στεφανής.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών Jeremy Quin, παρουσία της πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Kate Smith. Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και προτάχθηκε η ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων που συνεχώς προκύπτουν. Τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας επισκέφθηκε ο γενικός διευθυντής του υπουργού 'Αμυνας της Κύπρου Ανδρέας Λουκάς. Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκαν οι τρόποι δημιουργίας κοινοπραξιών με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και παρουσιάστηκαν τομείς διεύρυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, μέσω κοινών εκδηλώσεων και δράσεων.

Ο Αλκ. Στεφανής συνάντησε και την αντιπροσωπεία του Υπουργείου 'Αμυνας του Ιράκ, αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα αντιστράτηγο Raad Hashim Kadum και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου 'Αμυνας αντιστράτηγο Muthher Ali Rwanduzy Shwan. Συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων και συνεργασίας, ενώ τονίστηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ιρακινής πλευράς για τις ελληνικές εταιρείες κατασκευής αμυντικού υλικού. Τέλος, ο Αλκ. Στεφανής περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης ενώ επισκέφθηκε και περίπτερο της Γαλλίας, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 14ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Οι υπουργοί 'Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγικοί εταίροι να επενδύσουν στην αμυντική βιομηχανία της χώρας

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τόσο τις δημόσιες δομές όσο και τις ιδιωτικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας στα εξοπλιστικά προγράμματα που «τρέχουν» αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Oikonomiko Forum Delfon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλος έλξης ξένων επενδύσεων η καινοτόμα εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Εκπρόσωποι μεγάλων αμυντικών βιομηχανιών στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών αναφέρθηκαν στη σημασία που έχουν οι νέες τεχνολογίες στην αμυντική βιομηχανία, ενώ μίλησαν και για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας.