ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis
Φωτο: ΚΙΝΑΛ

Κατρίνης: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση, σε κενό ασφάλειας ο τουρισμός

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως δεν υπήρξε σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε τουριστικούς προορισμούς, στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στις μεταφορές.

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα να επιρρίπτει τώρα την ευθύνη στους πολίτες ή στους κατοίκους των νησιών, διατύπωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης. Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής:

  • «Δεν υπήρξε σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε τουριστικούς προορισμούς, στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στις μεταφορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία στιγμή έτρεχε η κυβέρνηση να ανοίξει εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο.
  • Δεν υπήρξαν αξιόπιστοι έλεγχοι. Η Μύκονος ήταν μία από τις ελάχιστες περιοχές με υψηλό δείκτη στους εμβολιασμούς, πάνω από το 80%. Άρα η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται σε πλημμελείς ελέγχους, τόσο κατά την είσοδο στο νησί όσο και στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων. 
  • Δεν ενισχύθηκαν οι δομές υγείας σε περιοχές που αποτελούν τουριστικό προορισμό. Σε νησιά όπως η Κέρκυρα, η Κως, η Ρόδος τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε βασικές ειδικότητες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια έξαρση των κρουσμάτων.
  • Δεν υπάρχει υποδομή στους τουριστικούς προορισμούς για να διενεργούνται και να εκδίδονται γρήγορα τα αποτελέσματα τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test , που είναι απαραίτητα για να επιστρέψουν οι τουρίστες στη χώρα τους.»

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε τους φόβους και τις ανησυχίες του για την πορεία του τουρισμού επισημαίνοντας ότι «με όλη αυτή την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ενδέχεται να υπάρξουν χώρες-τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, που θα πάρουν μέτρα τα οποία θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό μας. Αν για παράδειγμα η  Βρετανία, η Γερμανία ή και το Ισραήλ όπως ακούγεται επιβάλλουν καραντίνα στους τουρίστες που έρχονται από Ελλάδα, τότε οι απώλειες για τον τουρισμό μας θα είναι τεράστιες.»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολιτική κατευνασμού και υποχωρήσεων προς την Τουρκία απέτυχε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Μ. Κατρίνης, χαρακτήρισε πρόκληση απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο, την ιστορική μνήμη και την ίδια τη Διεθνή Κοινότητα, τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου με την Αμμόχωστο.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Χωρίς καμία προστασία νοικοκυριά και πρώτη κατοικία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι η μείωση των κόκκινων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών, δεν μεταφράζεται σε αύξηση της χρηματοδότησης της οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Απαραίτηση η ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σε Συνέδριο του ΕΕΑ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η πανδημική κρίση ανέδειξε την ανάγκη της παραγωγικής αυτονομίας της χώρας και του μετασχηματισμού της οικονομίας».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρόσβαση στη ρευστότητα προϋπόθεση για την επιβίωση των επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Μ. Κατρίνης, «30.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 830.000 ενεργών επιχειρηματικών ΑΦΜ έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».