ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Στο μήνυμά του αναφέρει: «Την ημέρα της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας τιμούμε όλους εκείνους, που με τους αγώνες και τις θυσίες τους οδήγησαν στην κατάρρευση ενός σκληρού δικτατορικού καθεστώτος».

«Εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών όπως αυτές της πανδημίας, η ημέρα της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μας υπενθυμίζει ότι η μόνη πολιτική πυξίδα θα πρέπει να παραμένει πάντοτε αυτή της προστασίας των ελευθεριών και της κοινωνικής ευθύνης. Είναι καθήκον όλων μας να μην το ξεχνάμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο μήνυμά του για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

   Στο μήνυμά του αναφέρει ακόμη: «Την ημέρα της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας τιμούμε όλους εκείνους, που με τους αγώνες και τις θυσίες τους οδήγησαν στην κατάρρευση ενός σκληρού δικτατορικού καθεστώτος. Όλους εκείνους που, παρά τις εξορίες, τους βασανισμούς και τις φυλακίσεις, πίστεψαν ότι στον τόπο αυτό είναι εφικτή η Δημοκρατία, η Ισότητα και η Δικαιοσύνη.

   Το καλοκαίρι του 1974 έγινε η αρχή, μέσα σε ένα ακραία ταραχώδες κλίμα, ώστε η Ελλάδα με συνεχείς προσπάθειες και ακούραστες διεκδικήσεις στα χρόνια που ακολούθησαν, να γίνει μια κανονική χώρα.

   Περνώντας 47 χρόνια από τότε, ο αγώνας για την εμβάθυνση των ελευθεριών, του κράτους δικαίου και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ξέρουμε ότι θα πρέπει να είναι συνεχής, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα. Δημοκρατία σημαίνει δικαίωμα στην Εργασία, στην δωρεάν Παιδεία και στην Υγεία. Δημοκρατία σημαίνει σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, λογοδοσία, ισονομία και ελευθερία του Τύπου. Δημοκρατία σημαίνει προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: «Σκηνοθεσία» κυβέρνησης στη συνάντηση με αγρότες και αιτήματα

Ο Βασίλης Κόκκαλης ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της απέναντι στους αγρότες, κατηγορώντας την για επικοινωνιακή σκηνοθεσία και απαξίωση των ουσιαστικών αιτημάτων τους. Υπογραμμίζει ότι η κοινωνία δεν πείθεται πια.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κατάθεση Κατσινοπούλου ανέδειξε χρόνιες παθογένειες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές της ΝΔ τόνισαν πως η κατάθεση Κατσινοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ ανέδειξε διαχρονικά προβλήματα και ελλιπείς ελέγχους, τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ αντιμετώπισε αποτελεσματικά.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκαρά: Η κυβέρνηση ευθύνεται για αδιέξοδο στον διάλογο με αγρότες

Η Νατάσα Γκαρά, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε στο Meganews πως η κυβέρνηση ευθύνεται για το αδιέξοδο στον διάλογο με τους αγρότες, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσιο.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαμουλάκης: Πάνω από 100 ευρώ τα διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, τονίζοντας ότι περίπου το 50% του κόστους αφορά φόρους και καρτέλ, με αποτέλεσμα το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη να γίνεται ακόμη πιο ακριβό.