ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπένετ για πυρκαγιές και κλίμα

Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων των δύο πρωθυπουργών σχετικά με το ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η εκδήλωση πολλαπλών μετώπων πυρκαγιών σε πολλές χώρες της περιοχής αναδεικνύουν τη μέγιστη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Ευχαριστίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας προς αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποστείλει 16 πυροσβέστες, που έφτασαν στη χώρα μας την Παρασκευή 6 Αυγούστου, ενώ αύριο αναμένονται 2 αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου Air-Tractor τα οποία θα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος μεταφοράς υλικών πυρόσβεσης.

Από πλευράς του, ο κ. Μπένετ εξέφρασε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό τις δύσκολες αυτές στιγμές. Οι δύο πρωθυπουργοί επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ, κάτι που είναι εμφανές και μέσω της άμεσης επικοινωνίας των δύο πλευρών και της σημαντικής αρωγής εκ μέρους του Ισραήλ προς τη χώρα μας.

Υπήρξε επίσης πλήρης ταύτιση απόψεων των δύο πρωθυπουργών σχετικά με το ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η εκδήλωση πολλαπλών μετώπων πυρκαγιών σε πολλές χώρες της περιοχής αναδεικνύουν τη μέγιστη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, φαινόμενο για την αντιμετώπιση του οποίου η διεθνής κοινότητα οφείλει να εντείνει τις κοινές προσπάθειές της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis, Bouli, vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ποτέ το ελληνικό κράτος δεν έχει κινηθεί ταχύτερα

«Η δημόσια συγγνώμη μου ήταν προσωπική ηθική στάση αλλά πριν από όλα μια πολιτική πράξη με μήνυμα» τόνισε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή με θέμα τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών.
mitsotakis_press_conference
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Εντός των ημερών οι πρώτες εκταμιεύσεις για Βόρεια Εύβοια

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε επίσης την απόφαση όλες οι επιχειρήσεις του νησιού να απαλλαχθούν από την υποχρέωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής. Τι δήλωσε ο Στ. Μπένος.
mitsotakis_press_conference
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα χτίσουμε όσα χάθηκαν, αργότερα η απόδοση ευθυνών

Έμφαση στην ανασυγκρότηση μετά τις πυρκαγιές έδωσε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι δεν θα γίνει αναζήτηση ευθυνών για αστοχίες την ώρα της μάχης. Αισιόδοξος για την οικονομία, απέκλεισε εκλογές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ στους πληγέντες από πυρκαγιές

'Αμεσες αποζημιώσεις για κάθε πυρόπληκτο, αναστολή υποχρεώσεων, έργο αποκατάστασης και μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός της παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη Βόρεια Εύβοια είναι οι άξονες στους οποίους κινούνται τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.
Kyriakos Mitsotakis, Prothipourgos, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ζητώ συγγνώμη για αδυναμίες, ζητούμενο τώρα οι λύσεις

Τους κύριους άξονες της στρατηγικής της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο άμεσης ενίσχυσης των πυρόπληκτων και της αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, αλλά και αυτοκριτική εμπεριείχε η δήλωση του πρωθυπουργού.