ΓΔ: 946.15 -1.06% Τζίρος: 29.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:26:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Για την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει η Ηλεία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «για μία ακόμα φορά η Ηλεία παραμένει στο περιθώριο, ενώ τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, δεν διατέθηκαν για τον τόπο μας».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί την Ηλεία, δεν την εντάσσει σε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης, όπως αυτό που εξαγγέλει για την Εύβοια. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει η Ηλεία» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης. Τόνισε ότι οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών είναι η τρίτη βιβλική καταστροφή που πλήττει την Ηλεία από το 2007 ενώ υπογράμμισε ότι στην Ηλεία καταγράφηκε η δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή μετά την Εύβοια τις τελευταίες ημέρες.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε ο Βουλευτής Ηλείας, ότι το 50% του  Δήμου  Αρχαίας Ολυμπίας  έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από τις πυρκαγιές.  

Ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι στην Ηλεία , οι αγρότες-ελαιοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες στο φυτικό τους κεφάλαιο, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής τους όχι μόνο άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου. «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έβγαλε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ηλεία με τις εκκενώσεις αλλά και με το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Ούτε λέξη αυτοκριτικής για τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Για όλα αυτά δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για την κυβέρνηση και για τον κ. Μητσοτάκη. Οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους.

Για μία ακόμα φορά η Ηλεία παραμένει στο περιθώριο. Υπενθυμίζω ότι μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για την Ηλεία δεν διατέθηκαν για τον τόπο μας αλλά χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. Και αυτή τη φορά, απροκάλυπτα και κυνικά, η Ηλεία εξαιρέθηκε από τις πολιτικές και το σχέδιο ανασυγκρότησης. Εστω και αν υπάρχουν αμφιβολίες και αμφισβήτηση για το κατά πόσο θα υλοποιηθούν ακόμα και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την Εύβοια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Παθητική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών, αλλά δεν προχωρά και σε ελέγχους για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Αναλαμβάνουμε τον ρόλο της αξιόπιστης αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ «ο προϋπολογισμός του 2022 αναδεικνύει τις μεγάλες διαφορές που έχουμε σε σχέση με τις προτεραιότητες για τη χώρα, σε σχέση με το μεγάλο ερώτημα "για ποιους και με ποιους"».
kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννακοπούλου: Καταψηφίζουμε τον νέο προϋπολογισμό αφηρημένης αισιοδοξίας

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε ακόμα για «πρωτοφανή εξάντληση της μικρής και μεσαίας τάξης από τις πολιτικές τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ».