ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
Πηγή: ΑΠΕ

Οικονόμου: Τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα η δήλωση Τσίπρα

Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα», είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιτομή του ολοκληρωτισμού και αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει σε δήλωση του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα».

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει στην δήλωση του: «Η σημερινή δήλωση του κ. Τσίπρα ότι "θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα", θέτει ένα τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα. Τι εννοεί; Ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά; Ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του. Η δήλωση του είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοκρατικής χώρας. Ο κ. Τσίπρας εισηγείται de facto ένα άλλου τύπου πολίτευμα, αυταρχικής μορφής, όπου δεν θα έχουν όλοι το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στα κοινά. Και αυτό το πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία. Οφείλω να του υπενθυμίσω ότι η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει. Κατά τα άλλα σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις προβλέψεις, ο κ. Τσίπρας πάντοτε θα έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη δοκιμασμένη συνταγή της "αυταπάτης"».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε φοιτητές: Χρειάζεται «σοκ δημοκρατίας» και συμμετοχής

Σε συζήτηση με φοιτητές του Παντείου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη δημοκρατικής ανανέωσης και ενεργής συμμετοχής των πολιτών, προειδοποιώντας ότι η πολιτική στασιμότητα μπορεί να ενισχύσει την ακροδεξιά και την αντιπολιτική.
Ελληνικά ευρώ και σημαία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

L’ Espresso: Από την κρίση στην ανάκαμψη, πώς άλλαξε η θέση της Ελλάδας

Το «L’ Espresso» αναλύει τη διαδρομή της ελληνικής κρίσης από το 2009, αναφέρεται στη «συμφωνία-αγχόνη» του Τσίπρα το 2015 και σημειώνει πως η ανάκαμψη της οικονομίας ευνόησε τον Πιερρακάκη, που έγινε επικεφαλής του Eurogroup.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το αντι-ταλέντο Μητσοτάκη, πόσο θα στοιχίσουν τα ανοικτά διόδια και η Eurobank

Το αντιμητσοτακικό μέτωπο, το ποδαρικό της Eurobank στο ΧΑΚ, γιατι καταναλώνουμε από τα έτοιμα, πόσο κοστίζουν στον Προυπολογισμό τα ανοικτά διόδια και η μαγική σκέψη Τσίπρα.