ΓΔ: 929.88 1.81% Τζίρος: 33.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:31:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio-anaptyxhs
Φωτο: ΑΠΕ

Ορκίστηκε η νέα γενική γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου

Έχει διατελέσει Σύμβουλος στο υπουργείο Ανάπτυξης (2011-2012 και 2014) με πεδίο ευθύνης τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα του ανταγωνισμού, της αγορανομικής νομοθεσίας και του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος.

Ορκίστηκε η νέα γενική γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ενώπιον του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ορκίστηκε σήμερα η γενική γραμματέας Βιομηχανίας, Θέμις Ευτυχίδου. Η κυρία Ευτυχίδου δέχτηκε τις ευχές του υπουργού για τα νέα καθήκοντά της».

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η κυρία Ευτυχίδου είναι απόφοιτος της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Εμπορικό Δίκαιο/Δίκαιο Ανταγωνισμού, και είναι κάτοχος MBA. Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος στο υπουργείο Ανάπτυξης (2011-2012 και 2014) με πεδίο ευθύνης τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα του ανταγωνισμού, της αγορανομικής νομοθεσίας και του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος. Το 2019 ανέλαβε σύμβουλος στην Προεδρία της Κυβέρνησης, στο γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, με κυριότερα καθήκοντα το διυπουργικό έργο για τη βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και του διεθνούς δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την περίοδο 2013-2014 εργάστηκε ως εμπειρογνώμων του ΟΟΣΑ για τη μελέτη του κανονιστικού πλαισίου βασικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας και την άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό (βιομηχανία τροφίμου, λιανικό εμπόριο, κλάδος μηχανολογικού εξοπλισμού), αλλά και διεθνώς, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φόρουμ για τον ανταγωνισμό (ΟΟΣΑ, Παρίσι) και τη μελέτη της συμμόρφωσης στις επαναλαμβανόμενες παραβάσεις και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους από τις Αρχές Ανταγωνισμού. Την περίοδο 2015-2019 εργάστηκε ως εμπειρογνώμων της Παγκόσμιας Τράπεζας, με βασικό αντικείμενο την απλούστευση των αδειοδοτήσεων και τη μεταρρύθμιση των συστημάτων εποπτείας και ελέγχων των επιχειρήσεων.

Σε διεθνές επίπεδο, εργάστηκε ως συντονίστρια εμπειρογνώμων της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη μεταρρύθμιση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων στην Κροατία, και ως σύμβουλος του COE για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου εποπτείας και των ελέγχων των επιχειρήσεων σε επίπεδο αυτοδιοικήσεων στη Ρωσία. Παράλληλα, ως εξειδικευμένη νομικός στο Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο, όπως και στη διεθνή συμβουλευτική, άσκησε δικηγορία με τη λειτουργία Γραφείου στην Αθήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Νέα προοπτική στις επιχειρήσεις με τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει ότι τα 13 εμβληματικά καθεστώτα που περιέχει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν σύγχρονες μορφές επενδύσεων.
adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλείει το ενδεχόμενο γενικού lockdown πριν τις γιορτές ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπενθύμισε πως δεν έχει ζητηθεί η μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας στα κέντρα διασκέδασης. Ακριβότερα κατά 15% το φετινό εορταστικό τραπέζι.