ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Ομολογία και επιβεβαίωση αποτυχίας ο ανασχηματισμός

«Το «ναυάγιο» Αποστολάκη αποδεικνύει ότι όταν η επικοινωνία υποκαθιστά την πολιτική, προκύπτουν καταστάσεις που γελοιοποιούν το πολιτικό σύστημα και εκθέτουν τους εμπνευστές τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Σε δηλώσεις, σχετικά με την ανασύσταση της κυβέρνησης, προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. Όπως ανέφερε:

Ο ανασχηματισμός του κ.Μητσοτάκη συνιστά ομολογία της αποτυχίας του στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών, αλλά και επιβεβαίωση της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης του. Στέλνει μήνυμα προς όλους όσοι εμφανίζονται πρόθυμοι να ξεπλύνουν τη Νέα Δημοκρατία και να τη βοηθήσουν να ξαναγράψει την ιστορία όπως θέλει, αφού η «χρήση» τους είναι προσωρινή και το τέλος τους προδιαγεγραμμένο.

Το «ναυάγιο» δε Αποστολάκη αποδεικνύει ότι όταν η επικοινωνία υποκαθιστά την πολιτική, προκύπτουν καταστάσεις που γελοιοποιούν το πολιτικό σύστημα και εκθέτουν τους εμπνευστές τους. Και εκτεθειμένος σε αυτή την περίπτωση, είναι ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης. Για πρώτη φορά, η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που ούτε ανασχηματισμό δεν μπορεί να κάνει, αφού είναι δέσμιος των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματός του. Στην πραγματικότητα, τα πρόσωπα δεν αποτελούν το πρόβλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει ένα υπερσυγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό «επιτελικό» μοντέλο διακυβέρνησης που καταγράφει πλέον μόνο αποτυχίες. Αποτυχίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών,  στη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της στην οικονομία. Τα δύσκολα για τον κ. Μητσοτάκη μόλις άρχισαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Androulakis, PASOK, KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός θέλει εκλογές με τον λαό στο απόλυτο σκοτάδι

Η ιστορία με τις υποκλοπές δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατίας, αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Androulakis, PASOK, KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το 2023 έχουμε χρέος να αντιστρέψουμε το αρνητικό σπιράλ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει πώς «η χώρα μας από το 2010 βιώνει ένα συνεχές κρίσεων, οι ανισότητες αυξήθηκαν ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι αναζήτησαν στο εξωτερικό μια καλύτερη ζωή».