ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ικανοποιημένος από το εμπορικό σήμα των Μακεδονικών προϊόντων ο Μητσοτάκης

Η ταυτότητα του νέου σήματος παραπέμπει βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του συλλογικού εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο ΣΕΒΕ.

«Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα, το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα Μακεδονικά προϊόντα και τις Μακεδονικές υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου.

Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη.

Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα. Εύχομαι να είναι τυχερό και καλοτάξιδο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τον επικεφαλής δημιουργικού στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Στηβ Βρανάκη, και το Γραφείο του Πρωθυπουργού για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας του σήματος.

Το νέο σήμα θα είναι η «σφραγίδα» που θα συνοδεύει τα Ελληνικά Μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα στο Φεβρουάριο απονέμεται το μακεδονικό σήμα στις πρώτες επιχειρήσεις

Το επόμενο διάστημα και για περίοδο περίπου τριών μηνών, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη στις 20 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) θα πραγματοποιήσει 15 εκδηλώσεις παρουσίασης του συλλογικού σήματος σε ισάριθμες περιοχές της Μακεδονίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Υπάρχουν σημαντικά εργαλεία κατά της αισχροκέρδειας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως συνεχώς γίνονται έλεγχοι και τα εργαλεία που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση έχουν λειτουργήσει προστατεύοντας τους καταναλωτές, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία του μηχανισμού ανάκτησης υπερεσόδων της ηλεκτρικής ενέργειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αυτό που βλέπουμε στο σούπερ μάρκετ δεν είναι ακρίβεια, είναι ληστεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι σημειώνεται μία «σχετική μείωση του πληθωρισμού βλέπουμε τρομακτικές ανατιμήσεις».
Georgiadis-Adonis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Άδ. Γεωργιάδη από την πορεία του «καλαθιού του νοικοκυριού»

«Από τα 644 ίδια προϊόντα, που είχε το καλάθι του νοικοκυριού την περασμένη εβδομάδα, τα 541 διατήρησαν την ίδια τιμή και αυτή την εβδομάδα, τα 101 μείωσαν την τιμή και μόνο δύο αύξησαν την τιμή», τόνισε ο υπουργός.