ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:35:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Katrinis
φωτο: ΚΙΝΑΛ

Με τον αυτόματο πιλότο πορεύεται η κυβέρνηση στο ζήτημα της ακρίβειας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει μία σειρά παρεμβάσεων όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.

Οξεία κριτική στον υπ. Ανάπτυξης ασκεί ο k.Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με το θέμα αύξησεων στις τιμές. 

Όπως αναφέρει σε αυτή «για μια ακόμη φορά ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης, λειτουργεί ως παρατηρητής, την ώρα που οι τιμές εκτοξεύονται στην αγορά και πλήττουν τα νοικοκυριά. Οι διαβεβαιώσεις του περί «παροδικού φαινομένου» έχουν μηδενική αξία, αφού μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια το πρόβλημα που θα διογκωθεί τις επόμενες μέρες αλλά έχει αρχίσει να εμφανίζεται εδώ και τρεις μήνες, με αυξήσεις σε βασικά είδη για τους καταναλωτές. Η νεοσυντηρητική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη περιμένει να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας από την ίδια την αγορά.

Ούτε που διανοείται να εξετάσει παρεμβάσεις όπως:

  • Η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής.
  • Η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
  • Η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να χτυπηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και δημιουργίας καρτέλ.

Αποδεικνύεται ότι και στο ζήτημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Androulakis, PASOK, KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός θέλει εκλογές με τον λαό στο απόλυτο σκοτάδι

Η ιστορία με τις υποκλοπές δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατίας, αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Androulakis, PASOK, KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το 2023 έχουμε χρέος να αντιστρέψουμε το αρνητικό σπιράλ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει πώς «η χώρα μας από το 2010 βιώνει ένα συνεχές κρίσεων, οι ανισότητες αυξήθηκαν ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι αναζήτησαν στο εξωτερικό μια καλύτερη ζωή».