ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pleuris - Pyatt
Φωτο: Υπουργείο Υγείας

Συνάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ

Οι κλινικές δοκιμές στην έρευνα, η δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα από επιχειρηματικούς ομίλους των ΗΠΑ και οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, η συνάντηση του υπουργού Θάνου Πλεύρη με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Υγείας, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι κλινικές δοκιμές στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, η δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα από επιχειρηματικούς ομίλους των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Καλύτερες αμοιβές και άλλα κίνητρα στους γιατρούς

Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για συνολικά 10.000 προσλήψεις στην Υγεία κατά την τρέχουσα τετραετία και τονίζει πως ήδη ενισχύονται οικονομικά και θα ενισχυθούν περαιτέρω οι γιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Απόλυτη πρόσβαση για όλους τους ασθενείς στις θεραπείες

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η υγεία βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης η οποία βρίσκει εφαρμογή μεταξύ άλλων στην ιατρική, στις νοσηλείες και στα νέα φάρμακα.
themistokleous marios
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Προσαρμοζόμαστε άμεσα στις προκλήσεις των καιρών

Αποκαλύπτει ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο που θα ρυθμίζει τις δυνατότητες ιδιωτικού έργου των γιατρών του ΕΣΥ, πρόσθετες αμοιβές και στοχευμμένες παρεμβάσεις στις κλινικές που παρουσιάζουν ελλείψεις στο προσωπικό.