ΓΔ: 907.48 0.95% Τζίρος: 70.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:13:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αχτσιόγλου: Όξυνση ανισοτήτων και ακρίβεια προκάλεσε η κυβέρνηση

«Επιλέξατε να ενισχύσετε τις ιδιωτικές κλινικές αντί του δημοσίου συστήματος υγείας και τα ιδιωτικά κολλέγια αντί των δημοσίων πανεπιστημίων» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιορισμοί στα δημόσια οικονομικά υπάρχουν πάντα. Στην περίοδο της δικής σας διακυβέρνησης, μάλιστα, πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι παλιότερα. Το ερώτημα είναι πού επιλέγει να δαπανήσει τα διαθέσιμα που έχει μια κυβέρνηση, τι πολιτικές κάνει; Και οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης οδηγούν σε όξυνση των ανισοτήτων», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, στο “THESSALONIKI HELEXPO FORUM 2021”.

«Επιλέξατε να ενισχύσετε τις ιδιωτικές κλινικές αντί του δημοσίου συστήματος υγείας και τα ιδιωτικά κολλέγια αντί των δημοσίων πανεπιστημίων. Η ανάπτυξη που σημειώνεται στους αριθμούς δεν μπορεί να περάσει, με αυτού του τύπου τις πολιτικές, στην πραγματική ζωή και στην καθημερινότητα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», πρόσθεσε. «Γι’ αυτό και τα κυρίαρχα αισθήματα των πολιτών αυτή τη στιγμή είναι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, θα συμβεί το οξύμωρο η κυβέρνηση να μιλά περί ανάπτυξης και η κοινωνία να σαρώνεται από ένα νέο κύμα φτωχοποίησης».

Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσε ότι «η ακρίβεια είναι το κεντρικό ζήτημα που αυτή τη στιγμή χτυπά την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη διότι δεν παρενέβη στην αγορά ενέργειας -και εξακολουθεί να μην παρεμβαίνει-, ενώ τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε δεν μπορούν επ’ ουδενί να ελαφρύνουν τα νοικοκυριά. Η συνολική επιβάρυνση από την αύξηση της χονδρικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι 1 δισ. μέχρι τον Μάρτη και ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ως λύση πρόγραμμα 150 εκατ. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να προστατεύσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά από το κύμα της ακρίβειας».

«Η ΝΔ μιλάει για αύξηση εισοδήματος ενώ εφαρμόζει πολιτικές μείωσης των μισθών. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται κανείς ότι η κατάργηση του 8ώρου και οι απλήρωτες υπερωρίες είναι μέτρα υπέρ των εργαζομένων. Αυτό προσβάλλει την κοινή λογική, τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους  που ζουν και λειτουργούν σε καθεστώτα επισφάλειας» και χαρακτήρισε «απόπειρα εξαπάτησης των νέων», το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός -επιδότηση 100 ευρώ τον μήνα για 6 μήνες. Αυτό που χρειάζονται οι νέοι είναι «ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέτρα ρύθμισης του ωραρίου».

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέφερε ότι «οι επιλογές της κυβέρνησης τις οδηγούν σε εκκαθάριση, λόγω της σώρευσης χρεών, των μειωμένων ταμειακών διαθεσίμων, του αποκλεισμού τους από τις τράπεζες και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει την εξεταστική, ας μην ευτελίσει το Σύνταγμα

Όπως αναφέρει σε ανακοινωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης «να να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του. Θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλος ένας εκτροχιασμός μέσα στο Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμαξοστοιχία έφτανε στον τελικό προορισμό της όταν λίγο πριν από την ολοκλήρωση του ταξιδιού, οι μπροστινοί τροχοί της μηχανής βγήκαν εκτός γραμμής, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η βαθύτερη ύφεση του 2020 εκθέτει την κυβέρνηση και τους πανηγυρισμούς της

Σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ «επιβεβαιώνει ότι το 2020 η κυβέρνηση δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας».
axtsioglou, bouli, oikonomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται μέτρα και καταφεύγει σε ευχολόγια

«Τουλάχιστον, ευχήθηκε το φαινόμενο να είναι παροδικό και ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα επιβαρυνθούν μεν το κόστος των εκρηκτικών αυξήσεων αλλά ίσως να το πληρώσουν σε δόσεις», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.