ΓΔ: 2122.23 -0.37% Τζίρος: 72.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:11:40
axtsioglou, bouli, oikonomia
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Αχτσιόγλου: Εκβιασμοί εργαζομένων και απολύσεις με τον νόμο Χατζηδάκη

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη για «ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Παρέμβαση και έλεγχο των καρτέλ από τη ΡΑΕ και μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων».

«Η “efood” εκβιάζει τους εργαζομένους της λέγοντάς τους ότι ή θα δεχτούν να δουλεύουν με μπλοκάκι ή θα απολυθούν. Αυτό είναι εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Έρχεται ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα να κάνει αυτόν τον εκβιασμό και να βρεθούν χιλιάδες άνθρωποι στην ανεργία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  στον “ALPHA 98,9”.

Αναφερόμενη στα σχολεία υπογράμμισε ότι «έχουν ανοίξει χωρίς απολύτως κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα αυτή τη στιγμή στα παιδιά και τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να έχει γίνει μία στοιχειώδης αραίωση των τμημάτων. Το έχει ζητήσει η κοινωνία και η αντιπολίτευση, αλλά η κ. Κεραμέως ασχολείται με άλλα θέματα, με τον αποκλεισμό παιδιών από τα δημόσια πανεπιστήμια και την ενίσχυση των ιδιωτικών κολλεγίων. Έχουν λάβει και την τραγική απόφαση, το να νοσούν το 50%+1 των παιδιών για να κλείσει το τμήμα. Μετατρέπουν τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Οι αποφάσεις τους είναι εγκληματικές».

Για το κύμα ανατιμήσεων τόνισε ότι «στα βασικά προβλήματα των νοικοκυριών -σωρευμένα χρέη, μειωμένα εισοδήματα λόγω μειωμένων μισθών, αναστολών και μέτρων στα εργασιακά-, τώρα επικάθεται και το πρόβλημα της ακρίβειας, για το οποίο η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα, κάθεται και το παρακολουθεί».

«Ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε, «ουσιαστικά αποδέχεται πως τα καρτέλ θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να κερδοσκοπούν και αυτός θα έρθει να επιδοτήσει το κέρδος τους», επίσης «η συνολική επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος υπολογίζεται σε 1 δισ. μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης είναι 150 εκατ. Ποιον κοροϊδεύει; Είναι προφανές ότι δεν προστατεύει την κοινωνία».

Η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη για «ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Παρέμβαση και έλεγχο των καρτέλ από τη ΡΑΕ και μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Αρβανίτη για θανατική ποινή και διακρίσεις στο Ισραήλ

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Κώστας Αρβανίτης για τον νέο ισραηλινό νόμο που επιβάλλει θανατική ποινή, χαρακτηρίζοντάς τον ως μέσο φυλετικής διάκρισης κατά Παλαιστινίων, ζητώντας εξηγήσεις για τη χρηματοδότηση της ΕΕ προς το Ισραήλ.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με ενωτική προοδευτική πρόταση, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας για συνεργασία αριστερών δυνάμεων χωρίς όρους και επικρίνοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη κάθοδο ως λάθος.
Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακρίβεια και κερδοσκοπία «έφαγαν» την αύξηση κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων, καθώς η ακρίβεια και η κερδοσκοπία μειώνουν την αγοραστική δύναμη. Τα 770 ευρώ δεν αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Άκαρπη η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτήρισε «αναιμική» την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητώντας μείωση φόρων, αυστηρό έλεγχο της αγοράς και επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.