ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κατρίνης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν πολιτικό πρόβλημα για τη χώρα

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση των κανόνων του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, τονίζοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακουστεί ούτε μία πρόταση ούτε μία λέξη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοδοσία εξαγγελιών και υποσχέσεων ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν τους πολίτες σε πλαστά διλήμματα αλλά και τα ελληνοτουρκικά, κυριάρχησαν στην ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή.

«Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας αντανακλάται στα ψευδεπίγραφα διλήμματα που θέλουν να θέσουν στους Έλληνες πολίτες τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Τσίπρας ζητά να ψηφιστεί αυτός προκειμένου να φύγει ο κ.Μητσοτάκης. Ο κ.Μητσοτάκης όμως δεν ήρθε μόνος του στην εξουσία, τον έφερε στην εξουσία η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και παρά την φθορά του ίδιου και της κυβέρνησης του, η Νέα Δημοκρατία διατηρείται στην πρώτη θέση γιατί πολύ απλά αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει κανένα, δεν εκφράζει τον πυρήνα της δημοκρατικής παράταξης» ανέφερε ο κ.Κατρίνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, διαγωνίζονται σε εξαγγελίες και υποσχέσεις, τις οποίες δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Συμπεριφέρονται σαν να μην γνωρίζουν τις δεσμεύσεις, που έχουν αναλάβει, για πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 2,2% από το 2023, που φτάνουν ακόμα και το 3,7% το 2025.

Η Νέα Δημοκρατία, που είναι στην κυβέρνηση και συμφώνησε αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν λέει πώς θα επιτευχθούν. Προφανώς αυτό θα το πληροφορηθούν οι Έλληνες πολίτες αφού θα έχουν ψηφίσει. Όπως δεν λέει τίποτα και ο ΣΥΡΙΖΑ που και αυτός αποδέχθηκε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία κάλυπτε με την υπερφορολόγηση που εξόντωσε τη μεσαία τάξη».

Ο Μιχάλης Κατρίνης έθεσε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση των κανόνων του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, τονίζοντας παράλληλα ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακουστεί ούτε μία πρόταση ούτε μία λέξη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στις εσωτερικές διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ.Κατρίνης ανέφερε  ότι αποτελούν μια ευκαιρία για να αναγεννηθεί η δημοκρατική παράταξη, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με σημείο αναφοράς τη δημοκρατική παράταξη, μια προοδευτική κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ και πάλι πρωταγωνιστή.

«Η δημοκρατική παράταξη είχε πατριωτικές θέσεις στα εθνικά θέματα.  Δεν είχε ποτέ αφωνία όταν κάποιοι προσπαθούσαν να σύρουν την Ελλάδα σε πράξεις και συμφωνίες που οι ίδιοι βάφτιζαν συμβιβασμό» επεσήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης. Υπογράμμισε τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ζητώντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις:

  • την έκρηξη του ιδιωτικού χρέους που πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • την έλλειψη ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρά την αυξημένη ρευστότητα και τους βελτιωμένους ισολογισμούς των τραπεζών
  • την αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και το αρνητικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Androulakis, PASOK, KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός θέλει εκλογές με τον λαό στο απόλυτο σκοτάδι

Η ιστορία με τις υποκλοπές δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατίας, αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Androulakis, PASOK, KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το 2023 έχουμε χρέος να αντιστρέψουμε το αρνητικό σπιράλ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει πώς «η χώρα μας από το 2010 βιώνει ένα συνεχές κρίσεων, οι ανισότητες αυξήθηκαν ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι αναζήτησαν στο εξωτερικό μια καλύτερη ζωή».