ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Πιερρακάκης: Πώς θα δοθούν τα 50 GB στους νέους μεταξύ 15 και 25 ετών

Ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι η παροχή αφορά όσους νέους εμβολιάζονται, ενώ από την 1η Ιανουαρίου καταργείται το τέλος κινητής τηλεφωνίας για νέους έως και 29 ετών.

Για τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας, που θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2022, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερραράκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι πρόκειται για μηδενισμό για τους νέους μέχρι 29 ετών, ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι μία μείωση 10%. «Συνολικό, το οποίο αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών, είναι 68 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι μέχρι των 29 ετών θα πρέπει να αιτηθούν τον μηδενισμό του τέλους, ώστε να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022 με μία αίτησης είτε μέσω του gov.gr είτε στα ΚΕΠ. Για τους υπόλοιπους η μείωση του 10% θα γίνει αυτόματα.

Όσον αφορά την εμβολιαστική πορεία, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι έχουμε 6.458.578 εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση, ενώ ανέφερε ότι από τις 11 Οκτωβρίου ξεκινά και το Freedom Pass, που αφορά στη δωρεάν παροχή 50 GB στους νέους 18-25 ετών, το οποίο φάνηκε από τα στοιχεία να είναι ένα ισχυρό κίνητρο. «Εκατόν τριάντα χιλιάδες νέοι έκλεισαν το ραντεβού τους αμέσως μετά τις ανακοινώνεις του πρωθυπουργού, ενώ σήμερα έχουν εμβολιαστεί 507.000 νέοι», πρόσθεσε. Τόνισε, μάλιστα, ότι από τη Δευτέρα και στους νέους 15-17 ετών θα τους δοθούν 50GB, «τα οποία θα μπορούν να τα καταναλώσουν ακόμη και τον ίδιο μήνα».

Σχετικά με την πλατφόρμα myhelthapp, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για πρόπλασμα του ψηφιακού ιατρικού φακέλου που θα επιτρέπει την πρόσβαση του πολίτη στα δεδομένα, τα στοιχεία που τον αφορούν. Με αυτόν τον τρόπο «κάποιος μπορεί να δει τι του έχει συνταγογραφηθεί, τα παραπεμπτικά των εξετάσεών του από το 2012 κι έπειτα», ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί εκτός από την ψηφιακή έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων και η υπηρεσία αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων. Εν τω μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για μία σειρά έργων και επενδύσεων που θα αφορούν στην αποχαλκοποίηση που πρέπει να γίνει στη χώρα «για να περάσουμε στη νέα κατάσταση στη σταθερή τηλεφωνία. Έρχονται και οι μικροδορυφόροι».

Τέλος, μίλησε για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου «που αγκαλιάζει αυτήν τη στρατηγική καθημερινότητας, που αφορά από την καθημερινή γραφειοκρατία μέχρι τις συντάξεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Τα ξύλινα τείχη της εποχής μας είναι ψηφιακά τείχη

Υπογράμμισε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένας καταλύτης και θα έλεγα ότι έχει και μία οριζόντια διάσταση επίλυσης προβλημάτων και μία διττή διάσταση κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης».
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερακάκκης: Αποφάσεις και σχέδιο για «να καταστήσουμε την Ελλάδα αγνώριστον»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποστήριξε στην ομιλία του ότι «η γεωπολιτική μπαίνει στην εξίσωση και παίζει ρόλο στις επιχειρηματικές και επιχειρησιακές αποφάσεις μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών».
cyber attack-cyber security
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοκυπριακό μνημόνιο συνεργασίας σε ψηφιακή πολιτική - κυβερνοασφάλεια

Σε στοχευμένες δράσεις με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία των δύο χωρών συμφώνησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης με τον Κύπριο υφυπουργό Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής πολιτικής Κ. Κόκκινο.
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Σε ένα τριήμερο κλείστηκαν 557.000 ραντεβού 3ης δόσης

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές υπογραφές, ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι θα διατεθούν δωρεάν περισσότερες από 650.000 ψηφιακές υπογραφές εντός Ιανουαρίου σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες.