ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal

Κατρίνης: Επωφελής η αμυντική συμφωνία, αλλά όχι για μικροκομματική χρήση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία για μικροκομματικούς λόγους, κάτι που γίνεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα.

«Η δημοκρατική παράταξη, έτσι όπως την οριοθέτησε πολιτικά ο Ανδρέας Παπανδρέου,είχε και θα έχει πατριωτικό στίγμα και πατριωτικές θέσεις μέσα σε μια ρεαλιστική θεώρηση των γεωπολιτικών δεδομένων και της διεθνούς πολιτικής» επεσήμανε ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης στην ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας παράλληλα ότι «ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας.»

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία για μικροκομματικούς λόγους, κάτι που γίνεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα, ενώ για την αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και παραμένει δέσμια διεθνιστικών και μειοψηφικών ιδεοληψιών.

Ο κ.Κατρίνης ζήτησε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Με δεδομένο ότι η πρόταση της Γαλλίας για ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής ήταν στο τραπέζι από το καλοκαίρι του 2020, για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός υποβάθμιζε για ένα ολόκληρο χρόνο το ενδεχόμενο αυτό και τώρα θριαμβολογεί. Η ουσία είναι ότι σήμερα έρχεται προς κύρωση στη Βουλή μια συμφωνία που υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις να έχει έρθει στη Βουλή και να είχε υπογραφεί από το προηγούμενο καλοκαίρι. Και να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από το Oruc Reis, πέρυσι το καλοκαίρι», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η απόφαση και η επιλογή των φρεγατών και των οπλικών συστημάτων αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν περιβλήθηκε με μια θεσμική απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Ανέφερε ότι οι οι τρεις φρεγάτες θα ναυπηγηθούν στη Γαλλία και κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για το τι θα γίνει με τις κορβέτες, αν θα ναυπηγηθούν εδώ, προκειμένου να στηριχθούν τα ελληνικά ναυπηγεία, για τα οποία δεν προβλέπεται η παραμικρή συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα, γεγονός που οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου εξάρτηση από ξένα ναυπηγεία για τα επόμενα 30-40 χρόνια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής καυτηρίασε τον πληθυντικό που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός όταν αναφέρεται σε «διαφορές μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας», τονίζοντας ότι  η μοναδική διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα, η μοναδική διαφορά που αναγνώριζαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ήταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Λάθος ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ αν δεν υπερψηφίσουν τον αναπτυξιακό

«Ο αναπτυξιακός νόμος ευνοεί εξαιρετικά μόνο τις μικρές επιχειρήσεις, με μεγάλες επιχορηγήσεις και με πολύ περισσότερα μετρητά από ότι προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ », ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Παθητική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών, αλλά δεν προχωρά και σε ελέγχους για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Αναλαμβάνουμε τον ρόλο της αξιόπιστης αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ «ο προϋπολογισμός του 2022 αναδεικνύει τις μεγάλες διαφορές που έχουμε σε σχέση με τις προτεραιότητες για τη χώρα, σε σχέση με το μεγάλο ερώτημα "για ποιους και με ποιους"».