ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου: Πολύ μικρή η αντίδραση της κυβέρνησης στην ακρίβεια

«Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, όμως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να μην λειτουργούν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η ΡΑΕ δεν παρενέβη», τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποβάθμισαν και υποτίμησαν το ζήτημα της ακρίβειας, αν και κρούουμε εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στον “ΣΚΑΪ”.

«Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη, όμως η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να μην λειτουργούν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η ΡΑΕ δεν παρενέβη. Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι η μεταρρύθμισή του θα φέρει πτώση των τιμών και έφερε εκτίναξη, η Ελλάδα έγινε πρώτη στην τιμή του ρεύματος ήδη από πέρυσι. Με τη διακυβέρνηση της ΝΔ είχαμε αύξηση στα τιμολόγια, η οποία απορρόφησε και τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Σήμερα, πρόσθεσε, «υπάρχει μία διάχυση της ακρίβειας πια στα βασικά αγαθά και τα είδη διατροφής. Ανησυχούμε ότι μπορεί να έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Να μην μπορούν οι άνθρωποι να θερμάνουν το σπίτι τους. Να μην μπορεί ένα νοικοκυριό να ψωνίζει τα βασικά είδη διατροφής για να συντηρηθεί».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το επίδομα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τα νοικοκυριά από το γενικευμένο κύμα των αυξήσεων. Η παρέμβαση είναι πολύ μικρή και έρχεται πολύ αργά». Χρειάζεται, τόνισε, «οπωσδήποτε μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας -ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. κατέθεσε σχετική τροπολογία-, ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και παρέμβαση της ΡΑΕ για να μην λειτουργούν καρτέλ. Αυτά είναι μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, για τις οποίεςο κ. Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο».

Επεσήμανε, τέλος, ότι «στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού η κυβέρνηση βλέπει τις ανατιμήσεις ως ευκαιρία για αύξηση των φορολογικών εσόδων. Είναι ο ορισμός της αντικοινωνικής πολιτικής».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsipras-Alexis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις συνέπειες της πολιτικής της στον ελληνικό λαό, «που τον έχει φτάσει στα όριά του».
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μένει παρατηρητής της έλλειψης ρευστότητας

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το 2020 η ρευστότητα των τραπεζών αυξήθηκε περισσότερο από 40 δισ., όμως διοχετεύτηκαν στην πραγματική οικονομία μόλις 5 δισ. Εξ αυτών μόνο τα 2,5 σε περίπου 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέχει την εξεταστική, ας μην ευτελίσει το Σύνταγμα

Όπως αναφέρει σε ανακοινωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης «να να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του. Θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο».