ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Katrinis
Φωτο: Μιχάλης Κατρίνης

Καμία ρύθμιση 4,5 μήνες μετά την εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τις ρυθμίσεις οφειλών μέσω του εξωδικαστικού.

Κριτική στην κυβέρνηση για τη μη παροχή στοιχείων αναφορικξά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, άσκησε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Κατρίνης με δήλωσή του. 

«Η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει στοιχεία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Προφανώς γιατί αν δώσει τα στοιχεία θα αποδειχθεί η πλήρης ανεπάρκεια του μέτρου, για το οποίο η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι αποτελεί σωτηρία. 4,5 μήνες μετά την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, δεν έχει κατατεθεί ούτε μία ρύθμιση οφειλών από την πλατφόρμα», επεσήμανε ο κ. Κατρίνης, ζητώντας στοιχεία και σαφή και συγκεκριμένη απάντηση για τον αριθμό των ρυθμίσεων οφειλών και δανείων που έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα  επισπευστεί η διαδικασία.

«Η κυβέρνηση εμφάνιζε ως μαγική λύση τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουνίου. Μετά όμως από τεσσερισήμισι μήνες μόλις 33.096 πολίτες εισήλθαν στην πλατφόρμα ενώ δεν έχει κατατεθεί ούτε μία ρύθμιση οφειλών και δανείων ως τώρα, ενώ δεν υφίσταται προστασία 1ης κατοικίας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στην εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται στο κοινωνικό πεδίο, με δεδομένα όπως:

  • Η αύξηση του ιδιωτικού χρέους στα 243 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι αγνώστου ύψους οφειλές μεταξύ ιδιωτών.
  • Οι πλειστηριασμοί 300.000 ακινήτων που μπαίνουν στην τελική ευθεία, όπως δηλώνουν δημοσίως οι εκπρόσωποι των funds
  • Η μειωμένη αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων «ΓΕΦΥΡΑ 1» και «ΓΕΦΥΡΑ 2» που κάλυψαν μόλις 85.000 δανειολήπτες, αφήνοντας στον «αέρα» τη μεγάλη πλειοψηφία των κόκκινων δανείων.
  • Η απότομη άρση των μέτρων στήριξης θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση χιλιάδες δανειολήπτες που εργάζονται σε ευάλωτους τομείς της οικονομίας

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε λίγο δεν θα μπορεί να κρύψει αλλά και να αποφύγει την πραγματικότητα, αφού οι ρυθμίσει δανείων ξανακοκκινίζουν πολύ γρήγορα, οι πλειστηριασμοί ξεκινούν άμεσα και δεν έχει καν συσταθεί ο φορέας επαναπόκτησης ακινήτων για τους αδύναμους δανειολήπτες. Μια δύσκολη πραγματικότητα για την ελληνική κοινωνία που εντείνεται από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, την οποία η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί χωρίς να λάβει δραστικά μέτρα στήριξης και ανακούφισης», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κατρίνης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Απροστάτευτα τα νοικοκυριά, χωρίς ρευστότητα οι επιχειρήσεις

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους στα 234 εκατ. ευρώ, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μία νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.
Geroulanos-PASOK
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος - Κεγκέρογλου θέτουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Με επιστολή του ο κ. Γερουλάνος ζητάει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, όπως νωρίτερα ο Βασίλης Κεγκέρογλου, για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.