ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έφη Αχτσιόγλου βήμα Βουλής
Φώτο: SOOC

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται μέτρα και καταφεύγει σε ευχολόγια

«Τουλάχιστον, ευχήθηκε το φαινόμενο να είναι παροδικό και ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα επιβαρυνθούν μεν το κόστος των εκρηκτικών αυξήσεων αλλά ίσως να το πληρώσουν σε δόσεις», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού αγνόησε επιδεικτικά την εκτίναξη των τιμών ενέργειας, δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ την ώρα της μεγάλης ενεργειακής κρίσης, αδιαφόρησε για το γενικευμένο κύμα ακρίβειας που σαρώνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, σήμερα δήλωσε ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα το φαινόμενο. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινούνται στην κατεύθυνση όσων ήδη κάνει η κυβέρνησή του», επεσήμανε σε δηλώσεις της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Μόνο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για προσωρινή μείωση φορολογικών συντελεστών και ο ίδιος απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Η επιτροπή προτείνει την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και ο ίδιος κρατά ουσιαστικά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό. Η επιτροπή προτείνει την ενίσχυση των ευάλωτων επιχειρήσεων και ο ίδιος δεν έχει λάβει κανένα μέτρο που να τις προστατεύει από την εκτίναξη των τιμών ενέργειας».

«Τουλάχιστον, ευχήθηκε το φαινόμενο να είναι παροδικό και ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα επιβαρυνθούν μεν το κόστος των εκρηκτικών αυξήσεων αλλά ίσως να το πληρώσουν σε δόσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δηλώσεις του θα καθησυχάζουν τους πολίτες όταν διαβάζουν τον λογαριασμό του ρεύματος», δήλωσε, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να επιστρέψει η ΔΕΗ στο Δημόσιο, εθνικός επενδυτής ο ΕΦΚΑ

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ, στηρίζοντας κατοίκους Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιερή υποχρέωση, όχι αυτοκτονία

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως η συλλογικότητα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από το προσωπικό, υπερασπίστηκε τη συλλογική ηγεσία και επισήμανε τις προσπάθειες του κόμματος για τα κοινωνικά προβλήματα και τη στεγαστική κρίση.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα για την παγίδευση Κούλογλου με Pegasus ξεκινά η Εισαγγελία

Η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για τη μήνυση του πρώην ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου σχετικά με παγίδευση του κινητού του με Pegasus όταν ήταν μέλος εξεταστικής επιτροπής ΕΚ. Στρέφεται κατά των υπευθύνων της εταιρείας.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατεύσει η κυβέρνηση τους Ελληνορθόδοξους στη Συρία;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Σ, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, ρωτούν την κυβέρνηση αν υπάρχει στρατηγική προστασίας των Ελληνορθόδοξων της Συρίας, ενώ ζητούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια μειονοτήτων εν μέσω νέου καθεστώτος στη χώρα.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Εθνικός επενδυτής και προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία

Ο Ν. Παππάς παρουσίασε στο 7ο Olympia Forum τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, ιδιωτικό χρέος, στέγαση και συνεργασίες, προτείνοντας μέτρα όπως 13η σύνταξη, μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη και μείωση φόρου στα καύσιμα.